avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie fara dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie fara dezbaterea succesiunii

Doresc sa aflu daca se poate ca parintele supravietuitor sa-mi faca o donatie a unui teren, fara sa se fi facut succesiunea dupa decesul celuilalt parinte.
La efectuarea donatiei, trebuie sa fie prezenti toti cei care au dreptul la mostenire?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:10, 3 Ianuarie 2012
precizez ca de la decesul parintelui a trecut un an si patru luni.
daca terenul a fost proprietatea si a decedatului, dezbateti succesiunea dupa acesta si va rezolvati problema, iesind din indiviziune
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui copil la proprietati dupa decesul unui parinte si recasatorirea celui ramas maxtyle maxtyle as dori sa aflu ce drepturi am la proprietati in cazul in care unul dintre parinti a decedat. parintele ramas poate instraina proprietatile fara acordul meu? ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire, buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie; ... atinas atinas Dreptul la mostenire, Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie; suntem 2 frati, parinte decedat in 2007, nu s-a dezbatut succesiunea, celalalt parinte ... (vezi toată discuția)
Mostenire ildikoc ildikoc Suntem 2 frati. In 1992 a murit unul dintre parinti.Succesiunea nu s-a facut.Parintele supravietuitor sta cu unul dintre copii si ar vrea sa lase apartamentul ... (vezi toată discuția)