avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorului - returnare produse fara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorului - returnare produse fara niciun motiv serios

Buna ziua , am si eu o intrebare si va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Un client poate returna un produs cumparat daca produsul nu are nici un defect? Daca da , va rog frumos , as vrea sa stiu de cate ori il poate returna si in ce conditii. O societate comerciala privata isi poate alege clientii? poate alege sa nu mai vanda anumitor clienti care cumpara azi si a doua zi vin si returneaza obiectele doar pentru ca nu le mai plac? multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:17, 3 Ianuarie 2012
urmariti si dvs discutia asta referitor la alegerea clientelei
www.avocatnet.ro/content/for...
In privinta returnarii unui produs care nu are niciun defect.. depinde de politica magazinului.. majoritatea au un termen de 48 de ore, magazinele mai mari.. intre 7-30 de zile.. altele deloc.
Unele magazine accepta doar sa schimbe produsul, nu sa dea banii inapoi. Depinde de magazin, nu sunteti obligata daca produsul nu prezinta defecte, sa schimbati sau sa dati banii inapoi
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspuns..v-as ruga daca ati putea sa imi spuneti unde pot gasi legea care spune acest lucru pentru ca as vrea sa scot la imprimanta si sa o citesc. Avem o clienta care vine si cumpara un obiect din aur si a revenit si de 3 ori in aceeasi zi sa il schimbe motivand ca ajungand acasa nu i-a mai placut. Cand a revenit si a doua zi nu am mai vrut sa i-l schimbam la care ne-a replicat ca a sunat la opc si i s-a spus ca in 72 de ore poate schimba orice de 10 ori. De aceea vreau sa ii dovedesc scris ca nu este posibil legal acest lucru. Multumesc
eu nu stiu decat de asta 449/2003 republicata unde n-am gasit nimic in favoarea clientei dvs
[ link extern ]

Mai cititi si aici, va rog:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de returnare a unui produs cumparat mauraA mauraA Detin un magazin de bijuterii din argint .M-am confruntat cu diversi clienti care au venit sa returneze o bijuterie dupa mai mult de 14 zile fara sa fie ... (vezi toată discuția)
In cit timp pot returna o pereche de cizme? Angelinne Angelinne Am achizitionat acum 4 zile o pereche de cisme care au fost ultima pereche si expusa in magazin ...si ajunsa acasa mi-am dat seama ca era probabil ... (vezi toată discuția)
Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)