avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan

Buna seara! sa va prezint pe scurt situatia .pe data de 16.09.2010..am fost oprit de un echipaj al politiei rutier si verificat cu aparatul etilotest. rezultat 0,75 aer expirat .prima proba 1,55.. a doua 1,40..a urmat cercetarea penala si undeva in luna iulie 2011 am fost audiat de catre procuror..am recunoscut fapta urmand ca dosarul sa fie inaintat catre tribunal..nu am antecedente penale ..am colaborat cu organele de cercetare penala.sper ca toate astea sa conteze la proces..problema este ca din luna iulie de cand am fost audiat de catre procuror si pana azi nu am primit citatie de la tribunal ..daca cercetarea penala sa terminat se intampla deseori sa dureze o perioada asa de lunga pana la proces!!??Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:32, 4 Ianuarie 2012
ar fi indicat sa va interesati de soarta dosarului.
e posibil ca parchetul sa fi inaintat dosarul iar dvs sa fiti citat la o alta adresa si sa fiti condamnat in lipsa.
puteti sa intrati si pe portalul instantelor de judecata si sa vedeti daca s-a pus doisarul pe rol.
Am tot tinut legatura cu avocatul si a zis ca e ceva normal sa dureze atat de mult. totusi este o perioada prea mare de asta am vrut sa aud si parerile celor in domeniu.
Mergeti cu un memoriu la prim procurorul parchetului la care ati fost audiat si solicitati prin acesta sa vi se comunice stadiul cercetarilor.
Cauzele acestea dureaza mult.
Recomandabil ar fi sa va mentineti pozitia de recunoastere si in instanta de judecata pentru a beneficia de prevederile art.320/1 c.pr.pen , care prevad reducerea limitelor pedepsei cu
1/3 , adica in loc de 1-5 ani cum este prevazut de art.87 din OUG nr.195/2002 , de la 4 luni-1an si 8 luni.
Daca nu sunteti recidivist este posibil ca sanctiunea sa fie aplicata cu suspendarea executarii sau cu suspendarea executarii cu supraveghere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna bebelash bebelash am fost prins baut la volan si etilotestul a artat 0.76 si vreau sa stiu daca o sa ami anuleze permisul sau cand o sa-l mai vad inapoi.mentionez k am dat si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan vladconstantin vladconstantin Buna ziua , am si eu o problema , am fost depistat cu alcoolemie la volan , 0.89 suflat si 1.20 prima proba si 1.00 a doua proba,mi s-a intocmit dosar penal,a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)