Buna ziua , am si eu o problema , am fost depistat cu alcoolemie la volan , 0.89 suflat si 1.20 prima proba si 1.00 a doua proba,mi s-a intocmit dosar penal,a stat cam 2 luni la comisarul care se ocupa de cercetarea penala si acum are vreo 2 luni de cand e la procuror, acesta spunandu`mi ca mai dureaza deoarece se lucreaza dabea la dosarele din 2007-2008-2009 , al meu e din august 2011 , am facut o cerere de urgentare dar nimic,stiti cumva cat o sa mai stea la dansul pana va fi solutionat ? Sau daca vreo sansa sau vreo posibilitate sa primesc mai repede vreo solutionare? Sau 18 indice 1..? Va rog ajutati-ma,cat mai trebuie sa astept sa aflu ceva,sau ce trb sa mai fac ? Mentionez ca nu m-am suit de placere baut la volan ci era o necesitate,trebuia sa ajut pe cineva,nu prea sunt bautor in general
Din păcate puţin probabil să reuşiţi cu urgentarea. ªi va mai dura şi la instanţa de judecată , pentru că 18 indice 1 la o astfel de alcoolemie nu veţi primi de la parchet.
In niciun caz nu veti beneficia de prevederile art.18/1 c.pen. la alcoolemia care v-a fost gasita
Cercetarile dureaza foarte mult datorita numarului mare de cauze , datorita si altor atributii pe care le au politistii si procurorii , datorita personalului redus.
Se ajunge la 6 luni - 1an pana la solutionarea unui astfel de dosar.
dar cine da 18 i 1 ? procurorul sau instanta? e vreo sansa ca procurorul sa nu ma bage in instanta,sau instanta sa ma achite? adica...care ar fi cel mai bun caz care mi s-ar intampla,dar cel mai rau?
salut , am permisu suspendat pt alcoolemie cu dosar penal pe o perioada nedefinita,adica dosarul este la procuror,am vreo sansa sau e legal sa imi fac permis in moldova si sa circul cu el in romania ? va rog ajutati-ma :-)