avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan

Buna ziua , am si eu o problema , am fost depistat cu alcoolemie la volan , 0.89 suflat si 1.20 prima proba si 1.00 a doua proba,mi s-a intocmit dosar penal,a stat cam 2 luni la comisarul care se ocupa de cercetarea penala si acum are vreo 2 luni de cand e la procuror, acesta spunandu`mi ca mai dureaza deoarece se lucreaza dabea la dosarele din 2007-2008-2009 , al meu e din august 2011 , am facut o cerere de urgentare dar nimic,stiti cumva cat o sa mai stea la dansul pana va fi solutionat ? Sau daca vreo sansa sau vreo posibilitate sa primesc mai repede vreo solutionare? Sau 18 indice 1..? Va rog ajutati-ma,cat mai trebuie sa astept sa aflu ceva,sau ce trb sa mai fac ? Mentionez ca nu m-am suit de placere baut la volan ci era o necesitate,trebuia sa ajut pe cineva,nu prea sunt bautor in general
Din păcate puţin probabil să reuşiţi cu urgentarea. ªi va mai dura şi la instanţa de judecată , pentru că 18 indice 1 la o astfel de alcoolemie nu veţi primi de la parchet.
dar de la instanta pot prini 18 i 1? sau vreo sansa sa primesc nup sau sup?
In niciun caz nu veti beneficia de prevederile art.18/1 c.pen. la alcoolemia care v-a fost gasita
Cercetarile dureaza foarte mult datorita numarului mare de cauze , datorita si altor atributii pe care le au politistii si procurorii , datorita personalului redus.
Se ajunge la 6 luni - 1an pana la solutionarea unui astfel de dosar.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
dar cine da 18 i 1 ? procurorul sau instanta? e vreo sansa ca procurorul sa nu ma bage in instanta,sau instanta sa ma achite? adica...care ar fi cel mai bun caz care mi s-ar intampla,dar cel mai rau?
salut , am permisu suspendat pt alcoolemie cu dosar penal pe o perioada nedefinita,adica dosarul este la procuror,am vreo sansa sau e legal sa imi fac permis in moldova si sa circul cu el in romania ? va rog ajutati-ma :-)

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul inapoi? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua o mica intrebare am si eu ,momentan mi sa suspendat permisul de conducere pt conducerea sub influenta alcolului ...alcolemia e mare in sange 1,80 si ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat. probabil dosar penal? Alyn91 Alyn91 As avea nevoie si yo de ajutoprul unul avocat sau unui patit,in data de 26 dec. am fost prins la volanul unuei masini cu numere rosi expirate.Am fost al ... (vezi toată discuția)