avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... respectarea si punerea in aplicare a sentintei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

respectarea si punerea in aplicare a sentintei penale

Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac , deoarece procurorii nici pana la aceasta data nu au respectat urmatoarea sentinta penala pronuntata in aprilie 2011, si care a ramas definitiva, mai mult dosarul s-a plimbat si la ICCJ Bucuresti ptr ca notarii au facut recurs care le-a fost respins ca inadmisibil, dar a mai trecut un an. Faptele s-au petrcut in 2002 -203-2004 atunci au autentificat notarii declaratiile si niste tabele cu semnaturi care s-au dovedit false prin expertiza grafoscopica.
Am urmatoarele intrebari>
-aveau obligatia procurorii sa inceapa urmarirea penala de indata ce s-a pronuntat sentinta?
- trebuiau suspendati din activitate notarii odata cu inceperea urmaririi?
- este de notorietate ca procurorii nu doresc acest lucru , acesasta este a doua sentinta data ca definitiva si prima data am avut castig de cauza dar s-a rejudecat pe un viciu de procedura si s-a mai prelungit inca un an.
-am fost in audienta si mi-am dat seama ca nu vor face nimic, ce sa fac? pot cere mutarea dosarului in alt oras, judet etc???cum sa procedez si cum interpretati Dvs sentinta?

„....Aspectele de fapt si de drept de mai sus demonstreaza faptul ca notarii publici aveau cunostinta despre scopul in care urmau sa fie folosite actele notariale folosite ( declaratiile pe proprie raspundere ale persoanelor ce urmau sa realizeze mansarda in podul imobilului aflat in coproprietate fortata si perpetua, situatie in care nu se putea realiza iesirea din indiviziune) oricum tabelele cu semnaturile coproprietarilor nu au fost verificate de catre notari, nefiind autentice, chiar daca tabelul poarta semnatura si stampila notarului, fapt demonstart si de expertiza grafoscopica care a demonstat faptul ca cel putin petentul si inca un coproprietar citat ca martor nu au semnat aceste tabele.....
Fata de aceste considerente, tn temeiul art.278/1L alin, 8 lit. b Cod procedura penala, Curtea va admite plangerea formulata de de petentul...... impotriva ordonantei nr.......... pe care o va desfiinta si va trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale fata de notarii publici.......sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 246, 249 si 289 cod penal
In acest sens, procurorul va audia partile care au solicitat autentificarea
pentru a stabili modul in care notarii publici si-au indeplinit
atributiile decurgind din dispozitiile art. 6 Si 45 din legea m. 36/1995, notarul public,... pentru a se lamuri ln ce masura au fost implicati ln activitatea notariala de autentificare a declaratiilor pe proprie rarspundere a beneficiarelor ....si in cea privitoare la intabularea constructiei, se vor reaudia notarii publici cu privire la modul in care declaratiile autentificate puteau produce efecte juridice si la modul la care au cerut sau au dat lamuriri declarantelor cu privire la actul autentificat
In privinta prescriptiei raspunderii penale care ar fi intervenit raportat la epoca comiterii presupuselor fapte, prescriptie a raspunderii penale ce a fost invocata atit de procurorul de sedinta, cit si de faptuitori, Curtea aminteste faptul ca legalitatea si temeinicia unei solutii de netrimitere in judecata este verifica prin prisma actelor si lucrarilor din dosar si la data adoptarii acestei solutii.
Chiar daca ar fi intervenit acest impediment care impiedica punerea in miscare a actiunii penale, interesul petentului este dat de faptul ca, intr-un proces civil, I se poate opune aceasta solutie de netrimitere ln judecata iar potrivit celor de mai sus, solutia nu este la adapost de orice critici.
Desfiintarea ordonantei si trimiterea la procuror vizeaza inceperea urmaririi penale in conditiile prevazute de lege (inclusiv trebuie cercetata intervenirea sau nu a prescriptiei raspunderii penale), dar daca in urma faptelor si imprejurdrilor ce urmeaza a fi constatate de catre procuror ca urmare a solutiei instantei, se va dovedi ca acestia s-ar face vinovati de faptele ce li se imputa, atunci se va retine incidenta prescriptiei raspunderii penale, ca o paralela lntre institutia prev. de art.13 Cod procedura penala, numai ca, in cazul de fata, cel care solicita verificarea in continuare a conflictului de drept, este petentul, iar nu faptuitorul.
...... PENTRU ACESTE MOTIVE......
HOTARASTE:
admite plangerea formulata....si trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale fata de intimatii-parti interesate notari publici.....
aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 246, 249 si 289 cod penal
Definitiva
Pronuntata astazi.............”

cu multumiri
Cel mai recent răspuns: atinas , utilizator 20:07, 23 Februarie 2012
puteti face memoriu la prim procurorul parchetului unde se afla dosarul, puteti sesiza CSM cu privire la acest aspect.
ar mai fi citeva proceduri insa incercati mai intai pe acestea 2.
Cu scuzele de rigoare, dar eu n-am prea inteles exact cum se "traduce" sentinta instantei [?], deci daca fac memoriu si sesizare la csm asta inseamna ca din hotararea instantei trebuie sa inteleg ca:
1. aveau dreptul notarii la recurs daca scria definitiva ?s-a tergiversat inca un an datorita recursului la csm, dar prescrptia se mai ia in calcul ptr aceasta perioada? ce vrea sa spuna judecatorul referitor la prescriptie???
2.. ERA OBLIGATORIE inceperea urmaririi penale si suspendarea activitatii notarilor??
3. raspunsul procurorului general adjunct- care trebuie sa specific ca este chiar persoana care instrumenteaza acum acest dosar- mi-a spus cand am fost in audienta ca deocamdata nu incepe urmarirea penala, ca intai trebuie sa constate daca sunt indeplinite conditiile de incepere...ca poate nu e cazul? si atunci sentinta judecatorului? nu prea inteleg ?
ma ajutati sa descifrez ce prevede exact sentinta in termeni legali?
si este o sentinta buna sau formularea nu-mi este prea " FAVORABILA"?
Ce-ar fi sa discutati cu un avocat, in particular?
E greu de citit mesajul dvs., daramite de raspuns...
Eu am deschis subiectul online pentru a afla mai multe solutii pertinente referitor la cazul meu nu ptr ca nu as fi consultat deja in "particular" un avocat.
din puntul meau de vedere mai multe sfaturi nu strica, iar descifrarea acestei sentinte mi s-a spus ca este interpretabila [?]....iar avocatii locali nu prea vor sa te apere impotriva notarilor!
atunci angajati avocati din alt oras/judet daca credeti ca sunt retinuti in a va reprezenta in acest dosar. insa costul va fi mai mare, din motive evidente.
mai trebuie sa stiti ca exista o vorba: 2 avocati, 3 pareri.

Alte discuții în legătură

Plangere clasare cauză penală întrucât a intervenit prescriptia ... Marcel2017 Marcel2017 Plangere clasarea cauzei penale întrucât a intervenit prescriptia räspunderii penale. In 2015 a intervenit decesul victimei cu suspiciune de malpraxis, in ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie al infractiunii de conducere cu permisul suspendat? Bianca Birtoc Bianca Birtoc Care este termenul de prescriptie al infractiunii prevazute de art. 78, al2. Cod rutier? In speta dosarul continand aceasta infractiunea se afla la parchet ... (vezi toată discuția)