avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor- firma de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor- firma de leasing

Buna. Am o mare problema. Am cumparat un tractor din ungaria acuma de trei ani.Domnul de la care am lat a fost al doilea proprietar in Ungaria. Dupa trei ani suna, ca politia a fost la el pentru ca tractorul ce a cumparat de la primul proprietar a fost in leasing. Acum firma de leasing vrea sa-si recupereze ori tractorul ori banii.
Ce am de facut?
Poate sa vine firma de leasing din Ungaria sa ia de la mine tractorul?
Mentionez ca am factura cu care am cumparat, pentru ca am inmatriculat pe firma.
Cel mai recent răspuns: avocatstefania , utilizator 20:51, 4 Ianuarie 2012
mergeti pe invocarea calitatii de cumparator de buna credinta si refuzati returnarea acestuia. in acest moment, sinteti proprietar al bunului- ati platit banii si ati primit marfa.
ei trebuie sa faca dovada pretentiilor lor.
este posibil sa vina sa va ia tractorul...
in principiu trebuia sa verificati tractorul cand l-ati cumparat...
persoana de la care ati cumparat trebuie sa respecte contractul de leasing, care este un fel de contract de inchiriere- in care chiriasul nu e proprietar , decat dupa ce achita toate ratele leasingului si eventuala valoare reziduala. in principiu- d-voastra ati cumparat tractorul de la o persoana care nu era proprietarul masinii.
Pana la expirarea perioadei de leasing - proprietarul tractorului este societatea de leasing si nu persoana de la care ati cumparat.
Eu zic sa consultati un avocat, asa incat sa puteti preveni deposedarea d-voastra de tractor in viitorul apropiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Dauna totala in cazul autoturismului aflat in leasing LUCk33ro LUCk33ro Ce suma are dreptul sa isi opreasca firma de Leasing de la soc. de asigurari? Ce suma revine utilizatorului? (vezi toată discuția)
Mijloace fixe rocky2009 rocky2009 Buna seara, am pe firma 3 masini in leasing, pe care urmeaza sa le vand astfel: - una prin predare de leasing la aceasi companie de leasing - una trebuie ... (vezi toată discuția)