Buna ziua,
Am sa fac un foarte scurt rezumat : in urma cu cateva luni, femeia pe care o aveam angajata pe post de menajera, mi-a furat din apartament 450 de euro. Am depus plangere, s-au luat probe, am fost la politie impreuna cu menajera, care si-a recunoscut partial fapta ( a spus ca a furat doar 350 de euro ) si a dat declaratie in acest sens.
Acum cateva zile, am primit o rezolutie de la Parchet, cum ca se dispune neinceperea urmaririi penale, in temeiul art 228 alin 6 Cpp, rap la art 10 lit d Cpp. Justificarea este ca recunoasterea faptei facuta de menajera nu este sustinuta de nici un mijloc de proba, altul decat declaratia mea, spun ei mai departe ca nu sunt urme de fortare a usii si nu au fost ravasite lucrurile.
Pai cum sa fie urme de fortare a usii apartamentului atata timp cat ea lucra la mine? Ramanea singura in casa ore intregi, asa ca nu era nevoie sa ravasasca nimic, a lucrat sistematic, ordonat.
Trebuie sa mentionez ca, in aceeasi perioada a mai fost deschis un dosar pe numele acestei menajere, in urma unei plangeri inaintate de mama mea, care la randul ei a fost furata de aceasta individa, prejudiciul fiind mult mai mare ( menajera si-a recunoscut fapta si a dat declaratie in acest sens la politie ). Raspunsul primit a fost acelasi, neinceperea urmaririi penale din lipsa de probe.
Adica eu pot sa fur oricat, sa-mi recunosc fapta si sa nu patesc nimic?!
Ce pot face pentru ca aceasta persoana sa plateasca pentru ce a facut?
Va multumesc.
Sincer, eu m-as multumi si cu un cazier la dosar, din cate am inteles acest lucru ar atarna destul de greu in situatia in care ar fura din nou.
Nu ma asteptam sa faca puscarie, totusi este vorba doar de cateva sute de euro, insa nici sa scape nepedepsita.
Acum astept sa vad ce se va intampla cu dosarul mamei mele, si ea a facut contestatie.insa nu a primit inca raspuns ( cred ca au trecut deja doua luni ). Acolo prejudiciul este de ordinul miilor de euro in bunuri, mai exact bijuterii.
In plangerea mea, am mentionat si dosarul ei, iar cei de la Parchet au spus ca vor cerceta problema. Sper sa se rezolve si acolo ceva.
Buna ziua,
Tocmai am primit raspunsul prim procurorului in cazul mamei mele, si acesta este in defavoarea ei. Ceva de genul : stim ca a furat pentru ca a recunoscut, dar a spus ca ii pare rau asa ca ne-am hotarat sa nu o mai urmarim penal. E incredibil!
Ar vrea sa faca plangere mai departe si legat de acest lucru as vrea sa va intreb : avand in vedere ca sta in Mogosoaia, jud IF, trebuie sa se adreseze judecatoriei din Buftea? In atentia cui trebuie trimisa plangerea?
Va multumesc.