avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neexecutarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

Neexecutarea hotararii judecatoresti

Buna ziua.
In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea partiilor in situatia anterioara intocmirii deciziei de concediere si plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi de care as fi beneficiat.In urma acestei hotarari sa facut recurs de catre angajator (pentru reintegrare) iar eu am facut recurs pentru un alt punct al hotararii.
Ce pot face in situatia in care angajatorul nu a dorit sa ma reintegreze nici atunci cand am ajuns la ei cu un executor judecatoresc,motivand ca:
-asteapta terminarea recursului(primul termen fiind la 15.feb)
-postul ocupat de mine anterior a fost desfiintat cu toate ca in actele depuse de catre angajator la recurs exista un salariat incadrat pe postul meu,salariat care la data concedierii mele exista in aceasta firma dar ocupa alta functie
-drepturile banesti nu au fost calculate.
Executorul spune ca nu poate face nimic pana nu mi se face reintegrarea efectiva pentru a sti data exacta pana la care sa se calculeze drepturile banesti.
Cine are obligatia de a inapoia cuantumul somajului de care am beneficiat in urma concedierii;eu,din drepturile salariale pe care ar trebui sa mi le dea angajatorul sau angajatorul va opri cuantumul somajului din drepturile banesti?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 10:37, 5 Ianuarie 2012
puteti apela la un cabinet autorizat de contabilitate si expertiza contabila care in urma hotararii judecatoresti de fond va calcula sumele majorate si indexate de la data deciziei de concediere pana la data efectuarii cererii. Ii dati termen sa puna in aplicare hot jud aducandu i la cunostinta de asemenea si valoarea sumelor precum si diferentele de contributii ce vor trebui achitate de catre angajator retroactiv. In caz contrar, puteti face o plangere penala pentru nerespectarea hot.judecatoresti care este oricum executorie din fond, indiferent daca este recurs pe rol.
Ciudat, hotararea obtinua in prima instanta este definitiva si executorie. Nu-mi pot explica situatia cu care va confruntati. Fara a vedea hotararea este greu de dat un raspuns.
Hotararea este definitiva si executorie dar si cu drept de recurs.
Catre ce institutie ma pot adresa cu plangere penala pentru ca se pare ca doar asta mi-a mai ramas de facut?

hotararea o fi definitiva si executorie dar nu este irevocabila de vreme ce are ca cale de atac recursul, banuiesc ca 15 februarie 2012
Nu este irevocabila dar pana la finalizarea recursului,care poate dura un an daca se da dosarul spre rejudecare,am dreptul sa cer executarea acestei hotarari.Gresesc?

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract munca anulata de instanta Ana2014 Ana2014 Buna ziua, As dori si eu un raspuns la problema cu care ma confrunt. Am fost angajata la o societate pe perioada nedeterminata, iar in luna iunie 2012 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)