Buna ziua.
In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea partiilor in situatia anterioara intocmirii deciziei de concediere si plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi de care as fi beneficiat.In urma acestei hotarari sa facut recurs de catre angajator (pentru reintegrare) iar eu am facut recurs pentru un alt punct al hotararii.
Ce pot face in situatia in care angajatorul nu a dorit sa ma reintegreze nici atunci cand am ajuns la ei cu un executor judecatoresc,motivand ca:
-asteapta terminarea recursului(primul termen fiind la 15.feb)
-postul ocupat de mine anterior a fost desfiintat cu toate ca in actele depuse de catre angajator la recurs exista un salariat incadrat pe postul meu,salariat care la data concedierii mele exista in aceasta firma dar ocupa alta functie
-drepturile banesti nu au fost calculate.
Executorul spune ca nu poate face nimic pana nu mi se face reintegrarea efectiva pentru a sti data exacta pana la care sa se calculeze drepturile banesti.
Cine are obligatia de a inapoia cuantumul somajului de care am beneficiat in urma concedierii;eu,din drepturile salariale pe care ar trebui sa mi le dea angajatorul sau angajatorul va opri cuantumul somajului din drepturile banesti?
daca este executorie se poate executa, dar e cu doua taisuri:
1. inteleg ca angajatorul a facut recurs. daca va repune in situatia anterioara intocmirii deciziei de concediere si va plateste despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi etc., iar angajatorul cistiga recursul, atunci trebuie sa dati inapoi tot ce ati primit. in aceasta situatie, ipotetica, veti putea da inapoi tot ce ati primit, sau veti ajunge sa va execute silit?
2. daca angajatorul pierde recursul, ati cistigat.
Conform Codului de procedura civila:
ART. 278 Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturi juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;
...
8. In orice alte cazuri in care legea prevede ca hotararea este executorie.
ART. 279
(1) Instanta poate incuviinta executia vremelnica a hotararilor privitoare la bunuri ori de cate ori va gasi de cuviinta ca masura este de trebuinta fata cu temeinicia vadita a dreptului, cu starea de insolvabilitate a debitorului sau ca exista primejdie vadita in intarziere; in acest caz instanta va putea obliga la darea unei cautiuni.
Litigii munca
Shogun72
Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)