avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate pentru contractul de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate pentru contractul de munca part-time

Buna ziua
Persoanele care au contract de munca cu jumatate de norma (de tip part-time) beneficiaza de asigurare de sanatate la fel ca si o persoana angajata cu contract de munca cu norma intreaga?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Dana P.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:12, 8 Iunie 2013
danapopescu429 a scris:

Buna ziua
Persoanele care au contract de munca cu jumatate de norma (de tip part-time) beneficiaza de asigurare de sanatate la fel ca si o persoana angajata cu contract de munca cu norma intreaga?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Dana P.




Toate persoanele care desfasoara activitate pe baza de cim sunt asigurate la sanatate prin efectul legii,indiferent de tipul de contract ,full time /part time,avand aceleasi drepturi si obligatii,in calitate de asigurati.
Sunt asigurate prin efectul legii pt. ca asupra venitului brut obtinut de acestia,indiferent de cuantum,se calculeaza,retine si vireaza contributia individuala obligatorie la sanatate,iar angajatorul la randu-i are obligatia sa vireze contributia la sanatate si la fd. de concedii si indemnizatii de cm din fondul de salarii brut realizat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
Acum am eu o intrebare. Vreti sa spuneti ca o persoana care lucreaza cu contract de munca partial (presupunem aici un contract pentru 2 ore/zi) o sa beneficieze de asigurarea medicala de baza (cea despre care se discuta acum la tv...)?
In sistemul de asigurari de stat nu s-a pus problema ca in functie de cuantumul contributiei individuale din salariu cu care contribuim la sanatate sa se stabileasca un pachet de servicii medicale de care sa putem beneficia,astfel un angajat cu 2 ore cu un sal. de 175lei si care contribuie cu doar 10lei lunar beneficiaza de aceleasi servicii ca un angajat cu 8 ore ,salariu de 1000leicare contribuie cu 55lei /luna.
Ce ne rezerva viitorul vom vedea cat de curand...
In conditiile in care am contract de munca pentru 4 ore zilnic, sotia e si ea coasigurata?
Sotia poate fi coasigurata a dvs. chiat daca aveti un contract individual de munca cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program lucru norma partiala dona77 dona77 In prezent se pot incheia contracte individuale de munca cu norma partiala chiar si pentru un numar de cateva ore pe luna (nu pe zi)? in ce baza ... (vezi toată discuția)
Se trece in cartea de munca? dumis dumis Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am infiintat un SRL si vreau sa angajez part-time o ruda de a mea. Am optat pentru salariul minim de 2 milioane si ceva. ... (vezi toată discuția)
Angajare director general Vioreld Vioreld salutare. pot angaja un director general cu contract part-time (1 sau 2 ore/zi)? sau trebuie sa aiba contract de 8 ore? (vezi toată discuția)