avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot demonstra ca la volanul masinii mele nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot demonstra ca la volanul masinii mele nu am fost eu?

daca imi imprumut masina cuiva si acesta este surprins de radar voi primi amenda pe numele meu.ce sanse am sa dovedesc ca nu eu eram la volan si deci sa nu am probleme cu puncte suspendate,etc?exista posibilitatea ca persoana care se afla la volanul masinii in acel moment sa poata da o declaratie in care sa-si asume intreaga responsabilitate si astfel eu sa ies din cauza?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 16:26, 5 Ianuarie 2012
Din pacate a proba ca nu ai savarsit o fapta este aproape imposibil.Pentru asta se poate dovedi ca:
1.in acel moment savarseai cu totul altceva; sau
2.altcineva a savarsit acea fapta, sau
3.in acel moment erati in cu totul alta locatie, sau:
4.cel care pretinde, trebuie sa dovedeasca in mod cert ca sunteti persoana incriminata, care la data,ora,drumul, fotografiat la volanul masinii cu nr.....etc,etc,..ATI FOST DV. in persoana)
Orice altfel de acuzatii nedovedite, pot fi contestate/anulate in instanta de judecata.
Daca persoana caruia i-ati imprumutat masina recunoaste fata de dvs ca este posibil sa fi fost inregistrat de radar, la data, ora si locul precizat in instiintarea care probabil v-a venit pe numele dvs, atunci este suficient sa-si dea acordul ca dvs sa comunicati aceste date, mai precis vi se va cere sa comunicati in scris numele prenumele si datele din CI si permisul de conducere.
Asa cum spuneam, daca respectivul este de acord, atunci sa va dea aceste date pe care dvs le comunicati in termenul precizat in instiintare, nu mai este nevoie de nicio declaratie
gabi_br.ro a scris:

daca imi imprumut masina cuiva si acesta este surprins de radar voi primi amenda pe numele meu.ce sanse am sa dovedesc ca nu eu eram la volan si deci sa nu am probleme cu puncte suspendate,etc?exista posibilitatea ca persoana care se afla la volanul masinii in acel moment sa poata da o declaratie in care sa-si asume intreaga responsabilitate si astfel eu sa ies din cauza?

Dvs. va referiti la posibilitatea de a fi inregistrat de un radar fix.
In acest caz, amenda nu va veni pe numele proprietarului autovehiculului.
Proprietarul va primi doar o instiintare, prin care va fi somat sa comunice numele persoanei care a condus masina, in data respectiva.
In cazul in care nu comunica numele, va fi amendat, pentru aceasta contraventie, nu pentru depasirea vitezei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de obtinere a fotografiei proba iulic iulic Ma aflu in urmatoarea situatie: Am imprumutat masina, de mai mult ori, unor persoane din familie. Am primit prin posta o instiintare din partea politiei, ... (vezi toată discuția)
Ce se poate întâmpla dacă nu comunic, la solicitarea poliției rutiere, datele conducătorului auto care se afla la volan la un moment dat? dorinelh dorinelh În data de 11.03.2018 am fost surprins de aparatul radar încălcând o normă rutieră . Mi-a fost trimisă o înștiințare la data de 10.04.2018 să dau ... (vezi toată discuția)
Surprins de camerele radar Ioana20 Ioana20 am primit pe data de 5 iulie 2008 o instiintare din 22 iunie 2008 in care am fost anuntat ca masina a incalcat limita legala de viteza si a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)