avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata unor pierderi cauzate de o avarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata unor pierderi cauzate de o avarie

Buna ziua,

Locuiesc in chirie, intr-un apartament, din data de 1 octombrie 2010. In primavara anului 2011 am sesizat o defectiune la instalatia sanitara a apartamentului (unul dintre robineti picura). Am adus la cunostinta proprietarei defectiunea, insa aceasta a tot amanat remedierea situatiei. Dupa aproximativ o luna robinetul a incetat sa picure, iar proprietara a considerat ca nu mai este necesar sa intervina.
In luna noiembrie 2011, am observat ca defectiunea a revenit, iar intr-o seara am decis sa inchid robinetul pentru a evita situatii neplacute. In momentul in care l-am atins, insa, acesta a cedat si am provocat o inundatie de toata frumusetea. Dupa vreo 2-3 zile a reusit proprietara sa gaseasca un instalator disponibil care a inlocuit piesa defecta.
Toate bune si frumoase, pana in data de 27 decembrie 2011, cand am fost sunat de catre administratoarea asociatiei. Aceasta ma anunta ca a sosit factura la apa pe luna noiembrie si ca ne-a "alocat" in jur de 100 mc de apa rece. Asta inseamna in jur de 500 RON. Am anuntat proprietara, convins fiind ca nu vor exista probleme. Insa in urma discutiei telefonice, mi-am dat seama ca intentioneaza sa ma oblige pe mine sa achit factura. Mi-a spus chiar ca este vina mea ca a explodat conducta si ca trebuia sa o anunt din timp.

Intrebarea mea este urmatoarea: Cui ii revine obligatia de a achita acea pierdere atata timp cat aceasta a fost provocata de uzura piesei respective?

Daca exista vreun articol de lege care sa ma protejeze in aceasta situatie, va rog sa il postati aici, ca sa i-l pot prezenta.

Va multumesc,
Alexandru Nemes
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:10, 5 Ianuarie 2012
Puteti sa-i "inchideti gura", cum spuneti dv, sau poate ca nu, daca-i cititi contractul de inchiriere semnat atat de proprietar cat si de chirias. Aceasta este legea partilor.
Daca in contract s-a stipulat ca dv, chiriasul suportati reparatiile instalatiilor din apartament, ale instalatiilor si partilor comune s.a.m.d., ori ca acestea sunt suportate de catre proprietar, va lamuriti cu proprietarul conformandu-va amandoi prevederilor contractului.
Daca in contract nu sunt asemenea precizari, incercati sa rezolvati amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate calcul ap.necontorizat apa rece cavallis cavallis sunt presedinte de asociatie pe 1scara si cu multe probleme de pus la punct dpdv legal si de aplicat 230/2007 si legile conexe ei. ce vas ruga, daca se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)