avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort promovat inainte de intrarea in vigoare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort promovat inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil

Buna seara!!!! Am si eu o mare nelamurile. Am promovat o actiune de divort in septembrie 2011. Ulterior a intrat in vigoare Noul Cod Civil. La primul termen de judecata am fost in imposibilitate de a ma prezenta si cauza s-a amanat.
As dori sa stiu daca , in acest moment, mai pot sa-mi modific actounea pe dispozitiile Noului Cod Civil deoarece a fost introdus acel articol conform caruia se poate cere divortul daca sotii au fost despartii in fapt mai mult de 2 ani ( situatie existenta in speta).
Da, puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare madalina15 madalina15 Buna seara! Am si eu o nelamurire: am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat la data de 28 septembrie 2011, iar partile trebuiau sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)
Noul sau vechiul cod civil lampadin2 lampadin2 Actiunea de partaj judiciar a fost introdusa pe data de 11.09.2012 .Acioneaza noil sau vechiul cod civil . Pot fi folosite elemente din ambele ?? (vezi toată discuția)
Legea aplicabila divortului miha19_87 miha19_87 [u]Situatie:[/u] Doua persoane de cetatenie romana vor sa divorteze. Acestea introduc actiunea de divort la instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor ... (vezi toată discuția)