avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa legea 15
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa legea 15

Buna ziua,
Am cumparat, fara acte, un teren obtinut prin legea 15 pentru tinerii casatoriti pana in 35 ani , si am construit fundatia. Se poate cumpara legal doar aceasta fundatie sau trebuie sa construim toata casa ca sa putem trece in legalitate?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 10:23, 8 Ianuarie 2012
Nu veti putea cumpara constructia decat dupa incheierea procesului verbal de receptie finala a lucrarii, adica dupa finalizarea casei...
Va multumesc pentru raspuns dar as mai avea o intrebare in acest caz.
Casa este P+2 , se poate face aceasta receptie dupa ce terminam parterul ?
(oricum e posibil sa ne limitam doar la acesta din lipsa banior ).
Receptia finala se face doar dupa finalizarea lucrarii asa cum a fost aprobata prin autorizatia de construire. Daca vreti receptia doar pentru parter va trebui sa modificati proiectul cladirii in acest sens si autorizatia.
In aceasta situatie exista vreun procedeu(act notarial sau ceva similar) care sa se incheie intre noi si cel care are pamantul, prin care el sa spuna ca banii pentru investitie sunt de la noi si se oblige ca la sfarsitul construirii sa fie de acord cu vanzarea casei , iar in caz contrar sa ne plateasc investitia. Sau orice sfat care sa ne puna putin sub protectie este bine venit
Conform legii terenul apartine localitatii iar nerespectarea obligatiilor impuse de lege conduce la repunerea in situatia anterioara. Adica aveti obligatia de a finaliza constructia in orice mod pentru ca in caz contrar va trebui sa restituiti terenul... O varianta alternativa ar fi sa solicitati concesionarea terenului si sa iesiti de sub auspiciile Legii 15.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, ... mariusionutvoinea mariusionutvoinea Bună ziua Acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, concesionat de primăria Tunari în vederea construirii unei locuințe. În 2018 am ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pentru achizitie de teren pasareflorian pasareflorian Buna ziua, Anul trecut am facut un credit ipotecar pentru achizitie de teren, cu Banca Romaneasca. In contract la OBLIGATIILE IMPRUMUTATULUI, exista un ... (vezi toată discuția)
Tranzactie constructie fara receptie CABINET DE AVOCAT DRAGNE GHEORGHE CABINET DE AVOCAT DRAGNE GHEORGHE 2 persoane au construit in baza autorizatiei de construire (fiecare dintre ei avand cate o autorizatie) o singura casa (P+1) pe terenul concesionat de la ... (vezi toată discuția)