avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... tranzactie constructie fara receptie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

tranzactie constructie fara receptie

2 persoane au construit in baza autorizatiei de construire (fiecare dintre ei avand cate o autorizatie) o singura casa (P+1) pe terenul concesionat de la Primarie de asemenea in cote egale fiecare. Casa este finalizata in totalitate, insa nu se poate face receptia lucrarilor deoarece Primaria a constatat ca au fost executate anumite lucrari in plus care nu erau prevazute in autorizatie. Unul dintre proprietari ar dori sa vanda partea lui din constructie catre celalalt (urmand dupa aceea sa transmita si concesionarea terenului ) tocmai pentru a ramane un singur proprietar si a simplifica lucrurile cu receptia lucrarilor.
Intrebare: se poate face vanzarea constructiei in acest context, in baza autorizatiei de construire, a certificatului fiscal etc., fara a exista receptia lucrarii? In Cartea Funciara sunt inscrise terenurile concesionate si autorizatiile de construire ale celor doi.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:24, 11 Aprilie 2018
Daca autorizatia este in termen se pot cesiona drepturile si obligatiile ce rezulta din aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren mgrigorascu mgrigorascu Am cumparat prin act notarial autorizatia de constructie pentru o locuinta individuala de la o persoana fizica ce concesionase un teren pentru constructia ... (vezi toată discuția)
Casa si teren danyiuly danyiuly buna ziua. problema mea :un teren concesionat de doi frati care nu se mai inteleg, doua case una in spate la cealalta , cea din fata mai demult construita si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire noua mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am obtinut autorizatie de constructie pentru un P+2 in mai 2009, autorizatie prelungita apoi inca un an pana in 30.06.2011. Inainte cu o luna de ... (vezi toată discuția)