Buna ziua!
Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Astfel, prin iulie 2009 am "cumparat" un scuter (second hand) al unei persoane pe care nu am cunoscut-o niciodata (doar am vorbit telefonic), aceasta persoana dand scuterul unui prieten sa "il scape de el" totodata, cel mai bun prieten al meu m-ar fi ajutat pe mine sa fac rost la randul meu de un scuter care sa se incadreze in suma de bani pe care o aveam disponibila. Asadar, prietenul meu a mijlocit tranzactia care la randul ei era mijlocita de un altul (acestia din urma cunoscandu-se foarte bine). Acum, problema este urmatoarea: am vazut scuterul, mi s-au dat: certificat de imamtriculare, o asigurare si o carte a acestuia, le-am verificat seriile de pe partile componente ale scuterului, am mers si cu el, totul parea in regula.
Marea mea gresala: i-am dat suma de bani stabilita, mi-a dat un rand de chei (unul ramanand la proprietarul care era inscris pe acte si se pare ca exista cu adevarat) si am plecat cu scuterul la domiciliul prietenului meu, care sta in apropierea mijlocitorului (mai adaug ca si "adevaratul proprietar" locuieste conform actelor pe care le am din acea zona) neluand nicio chitanta, nefacand niciun act in vederea acelei tranzactii.
Acum, vazand ca trece o luna, doua, cu cat mergeam cu scuterul, cu atat se mai defecta cate ceva; in fine "riscul meseriei" am zis; l-am tot sunat pe proprietarul ale caror acte si scuter le aveam la mine sa facem un contract legal de vanzare cumparare (cu mare intarziere intradevar), raspunde, confirma cum ca ar fi avut un scuter si ca oricum nu stie cui i l-a dat, imi zice ca am actele si ca nu este neaparata nevoie de acel contract si ca as putea sa fac eu unul, el doar sa il semneze.
Mai trece o vreme, il sun iara sa stabilim o zi sa mergem sa facem acel act care sa ma faca proprietarul legal a aceea ce detin si totodata am actele pe numele lui si imi raspunde ca are treaba si ca ma suna cand termna. Mai trece o vreme de cateva saptamani, il sun cu aceeasi problema, ca are piciorul in ghips si ramane stabilit ca atunci cand isi va reveni ma va suna sa stabil acel nenorocit de act.
Trebuie sa recunosc ca de atunci nici eu nu am mai insistat, insa vazand legile u inmatricularile si amintindu-mi ca de fapt eu nu am decat un moped care nu imi apartine si niste acte ale alcuiva care le poate da furate oricand, "m-am trezit" si am realizat in ce mare problema ma aflu, si acum vin cu intrebarile:
Este intradevar grava situatia? Ce imi ramane mie de facut avand aceste date reale ale problemei in cauza? Oare ce acte ar fi trebuit sa contina tranzactia de care v-am vorbit in ceea ce priveste un moped inafara de certificat de inmatriculare, talonul acestuia si asigurarea?
SPER SA FI EXPUS TOATA SITUATIA IN ASA FEL INCAT SA FIE USOR INTELEASA, SI TOTODATA, SA PRIMESC UN RASPUNS CAT MAI CURAND PENTRU CA TIMPUL A TRECUT SI LUCRURILE NU S-AU LEGALIZAT DELOC ASA CUM AR FI FOST NORMAL.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns:
MihaiStaicovici , utilizator
12:55, 5 Ianuarie 2012