avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alte venituri pentru o persoana incadrata in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alte venituri pentru o persoana incadrata in grad de handicap

Buna ziua.
Numele meu este IORDAN GEORGEL am un var care este bolnav psihic (epilepsie intarziere mintala severa), am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.
Poate obtine vre-un ajutor social de la primarie s-au din alta partetinand cont ca are o pensie de handicap de 236 de lei si nu se descurca cu aceasta suma.
S-au pot sa il dau in judecata pe taicasu pentru pensia alimentara si daca da la cat se stabileste aceasta pensie tinand cont ca este persoana cu handicap.

Cu stima IORDAN GEORGEL.
Va multumasc anticipat.
Cel mai recent răspuns: geogel.iordan , utilizator 22:00, 5 Ianuarie 2012
Care este procedura de obtinere a ajutorului social?



Ajutorul social se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere, insotite de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile membrilor acesteia; existenta oricaror alte venituri decat cele care pot fi dovedite cu acte se mentioneaza in declaratia pe propria raspundere a persoanei care solicita ajutorul social.
Cererea de acordare a ajutorului social si declaratia pe propria raspundere se inregistreaza la primarul localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul; in cazul persoanelor care nu domiciliu sau resedinta cererea se inregistreaza la primarul localitatii sau, dupa caz, al sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala traiesc acestea.
In vederea verificarii indeplinirii de catre solicitant a conditiilor de acordare a ajutorului social, primarul dispune in mod obligatoriu efectuarea anchetei sociale, in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii.
In termen de maximum 10 zile lucratoare de la efectuarea anchetei sociale, primarul are obligatia sa emita dispozitia de acordare sau de respingere a cererii privind ajutorul social.
Dispozitia primarului se comunica titularului ajutorului social, in termen de maximum 5 zile de la data emiterii.
Dreptul la ajutorul social se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii.
Nu va ramane decat sa incercati la primarie sa vedeti daca va pot ajuta .

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am uitat sa mentionez ca varul meu nu mai are mama si tatal lui nu la vazut decat de cel mult 5 ori in 24 de ani.
Credeti ca daca ma zbat pentru el reusesc sa il ajut cumva.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care locuieste in mediul rural,are 67 de ani,necasatorita,nu beneficiaza de absolut nici un venit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa reusescsa o scot pe mama la pensie? dorobantu lorena dorobantu lorena Tatal meu a decedat acum 7 ani, atunci cand a murit avea pensie de boala. Din septembrie mama nu mai are de munca si ii este foarte greu, acum are varsta de ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu crestere copil csillacsordas csillacsordas Buna seara! Am o fata de 19 ani, este eleva in clasa a XI. Are un baietel care implineste 2 ani in 4 martie si ingrijeste singura. Pana acuma a primit ... (vezi toată discuția)