avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa concediu crestere copil

Buna seara!

Am o fata de 19 ani, este eleva in clasa a XI. Are un baietel care implineste
2 ani in 4 martie si ingrijeste singura. Pana acuma a primit idemnizatia pentru cresterea copilului si as vrea sa intreb daca mai poate beneficia de un sprijin social dupa ce implineste de 2 ani
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: csillacsordas , utilizator 23:04, 4 Martie 2014
Poate beneficia de ajutor social de la Primarie.

Ajutorul social se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia. Este eligibil să primească ajutor social orice persoana singură, sau familie, care realizează venituri, pe membru de familie, sub pragul celor prevăzute de lege.
Astfel, pentru beneficiarii de ajutor social, cuantumul ajutorului se stabileşte ca diferenţă între nivelurile prevăzute mai jos, pentru fiecare caz în parte şi venitul net lunar efectiv realizat. De la 1 iulie 2014 ajutorul social este :
a) 142 lei pentru persoana singură;
b) 255 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
c) 357 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
d) 442 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
e) 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
f) câte 37 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie.

Cererea de acordare a ajutorului social şi declaraţia pe propria răspundere se înregistrează la primarul localităţii în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa titularul.

Legea nr.416/2001
Art. 11
(1) Cererea de acordare a ajutorului social se soluţionează în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării.

(2) În vederea verificării îndeplinirii de către solicitant a condiţiilor de acordare a ajutorului social, primarul dispune în mod obligatoriu efectuarea anchetei sociale, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

(3) Ancheta socială se efectuează de personalul serviciului public de asistenţă socială din subordinea consiliului local sau, după caz, de persoanele cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din aparatul propriu de specialitate al primarului.

(4) Ancheta socială se întocmeşte potrivit modelului aprobat prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi şi constituie probă legală pentru instanţele judecătoreşti, în legătură cu deschiderea dreptului sau respingerea cererii.

(5) Răspunderea asupra conţinutului anchetei sociale revine şi persoanelor care au efectuat şi au semnat ancheta socială.

Detalii gasiti aici:
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social ROX333 ROX333 buna ziua, suntem o familie tanara cu un copil de 3 ani, in ultimul an sotul a fost in somaj (firma falimentara) din care mai are doar 1 luna, eu nu am nici ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutor social? free_your_mind free_your_mind Familia mea este formată din 4 membri, toţi adulti. 2 au pensii de cîte ~750 de lei, deci în total ~1500 de lei. Ceilalţi 2 nu muncesc. Avem un teren de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa reusescsa o scot pe mama la pensie? dorobantu lorena dorobantu lorena Tatal meu a decedat acum 7 ani, atunci cand a murit avea pensie de boala. Din septembrie mama nu mai are de munca si ii este foarte greu, acum are varsta de ... (vezi toată discuția)