Buna ziua,
Doresc sa mi transmiteti ce pot face pentru a putea recupera pensia alimentara a fetitei mele.
In urma dovortului s-a stabilit ca tatal sa plateasca 130 lei /luna.
Eu am divortat in 2008 .
De atunci ,fostul meu sot nu a platit nici un leu.
De asemenea ,daca nu are nici un veni,poate fi obligat in vreun fel sa plateasca pensia alimentara.
Va rog sa mi comunicati unde ma pot duce si cu ce acte.
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila pentru aceasta pensie, puteti sa recurgeti la executarea silita a fostului sot. Aceasta procedura merita sa o derulati daca fostul sot are bunuri pe numele lui sau daca are venituri. In cate spuneti dvs, el nu lucreaza, deci nu realizeaza venituri pe care sa le puteti executa prin poprire. Chiar daca nu lucreaza, are obligatia de a achita pensia alimentara care se calculeaza la nivelul salariului minim pe economie. In situatia in care nu exista bunuri pe numele lui, va sfatuiesc sa mergeti la politia din localitatea dvs, impreuna cu hotararea prin care s-a stabili pensia, pentru a face plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Faptul ca de atata timp, nu a achitat pensia alimentara, reprezinta infractiune. De aceea faceti planngere penala, si cereti sprijinul organelor de politie in acest sens. Acest demers are o forta coercitiva mai mare, si poate fostul sot va intelege ca trebuie sa isi indeplineasca obligatiile de tata.
Succes!