avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot afla daca fostul sot lucreaza legal sau ilegal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot afla daca fostul sot lucreaza legal sau ilegal in Franta???

Buna ziua..Am si eu o rugaminte...Cum as putea afla daca fostul sot lucreaza legal sau ilegal in Franta?E plecat din ianuarie 2014 si nu plateste pensie alimentara...Nu pot deschide un proces aici fara aceste informatii...Stiu sigur ca lucreaza in constructii,dar nu stiu exact daca are vreun contract.Daca poate cineva sa ma ajute,as fi tare recunoscatoare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mary_maya , utilizator 13:00, 22 Octombrie 2014
daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva prin care fostul sot este obligat la plata pensiei de intretinere minor, iar acesta nu a respectat aceasta obligatie, trebuie sa formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
in cazul in care nu aveti o astfel de hotarare, va trebui sa formulati o actiune civila pentru stabilirea unei pensii de intretinere minor. chiar daca sotul nu figureaza cu venituri, instanta va stabili o pensie de intretinere raportata la venitul minim pe economie.
Am o hotarare judecatoreasca in care este obligat sa plateasca 175 de lei pe luna,din anul 2012,am formulat o plangere la politie in mai 2014,care binenteles ca nu s-a solutionat deoarece bunicii paterni au inceput sa trimita in luna iunie 2014 pensia alimentara prin posta!!!Vreau sa stiu cum as putea afla daca lucreaza legal sau ilegal in Franta?Ca sa pot obtine o pensie alimentara direct proportionala cu venitul lui de acolo,nu 175 de lei pe luna!!!Am fost sfatuita de avocata mea sa trimit 2 scrisori,una la Primaria din Franta si alta la Politie,dar nu stiu cum ar trebui formulate aceste cereri,plangeri,scrisori sau ce-or fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului Angela Brudaru Angela Brudaru :-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte ... (vezi toată discuția)