avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este baza legala pentru 3 luni fara plata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este baza legala pentru 3 luni fara plata?

Sint functionar public si intentionez sa-mi iau 3 luni concediu fara plata. Am rugamintea sa-mi spuneti in ce mod sa procedez si care este baza legala pentru o astfel de cerere.
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 18:23, 5 Ianuarie 2012
concediu este de maxim 60 zile pentru studii.
va multumesc mult
Potrivit art. 95 alin. 2 (care revine la forma anterioara OUG 105/2009) din Legea 188/1999
"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionari publici manu151 manu151 Buna ziua, intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sandy16me sandy16me Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa solicit concediu fara plata. In cererea pe care am formulat-o am invocat prevederile art 95 alin2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)