Buna seara si la multi ani, dragi romani! Sa fiti sanatosi si sa aveti motive numeroase de bucurie!
Revin la tema iesirii din indiviziune, pe care am deschis-o in 27 noiembrie 2011:
un titlu de proprietate asupra unui teren agricol, cu patru persoane titulare, rude, intre care terenul respectiv este impartit in patru parti aproximativ egale. Dintre acestea, una este decedata iar mostenitorii nu se inteleg si/ sau nu pot sa-si rezolve succesiunea din diferite motive, fapt pentru care iesirea din indiviziune este practic blocata, desi este dorita.
Intrucat suprafata ternului este mica, veniturile sunt extrem de modeste si nu se poate pune problema angajarii unui avocat, v-as ruga, daca se poate sa-mi spuneti ce acte trebuie depuse la tribunal/judecatorie pt iesirea din indiviziune. Ma gandesc ca o cerere adresata instantei in care sa solicit acest lucru trebuie sa contina in afara de date privind amplasarea terenului respectiv si numele, adresele persoanelor interesate de pe titlu si a mostenitorilor persoanei decedate.Titlul de proprietate se depune in copie simpla sau legalizata?Ar putea fi de ajutor o copie a dosarului de intabulare a terenului?Ce acte credeti ca ar mai fi necesare?
anexati la cererea instantei in xerocopie conform cu originalul certificatele de nastere ale mostenitorilor, buletinele, titlul de proprietate. De asemenea trebuie depusa si o incheiere de la notar privind situatia masei succesorale, anexa 24 precum si taxele de timbru la valoarea apreciata plus cate 50 lei pt fiecare mostenitor.
intocmiti o cerere de partaj si anexati toate actele din mesajul pe care l-am scris mai sus. Ar fi bine sa mergeti la o persoana calificata ca sa nu aveti probleme in fata instantei si sa nu stiti sa le rezolvati. Un dosar de partaj nu este atat de simplu pe cat pare si conteaza foarte mult modul cum intocmiti dosarul si cum va prezentati in fata instantei. Mult succes.
Indiviziune
mikaela8
buna dimineata
am fost chemata in judecata de una din cele 3 parti pt iesirea din indiviziune de pe un titlu de proprietate-teren extravilan.
problema e ca ... (vezi toată discuția)