avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii acordare ajutor de inmormintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii acordare ajutor de inmormintare

Pt ca la intreprinderea unde lucrez se acorda acest ajutor nu se stie pe ce criterii sau mai bine zis nu se acorda as dori sa stiu , daca este reglementat acest lucru in vreo lege sau contracte colective de munca? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 16:57, 8 Ianuarie 2012
Buna seara!Din nefericire se aplica doar celor din sistemul privat!
Buna seara!Din nefericire se aplica doar celor din sistemul privat!

Care sunt argumentele in sustinerea afirmatiei?
angajatorul este privat , asta ma si interesa , daca nu se aplica numai celor angajati la stat
Legea este aplicabila tuturor ...atat sectorului privat , cat si celui bugetar.

In schimb in sectorul privat , in situatia in care, exista contract colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia si acesta prevede acordarea unui ajutor de deces, se va acorda si ajutorul de deces stabilit in aceste documente ... acest ajutor de inmormantare este platit din fondurile angajatorului.
deci daca ccm ce prevede acest lucru se acorda de 2 ori, 2 sume? aceasta suma este impozitabila?
As mai avea o intrebare daca aceasta ;ege este aplicabila doar rudelor de cetatenie romina decedate ?

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. La solicitarea angajatului se poate acorda ajutor de deces atat de catre angajator cat si de Casa Teritoriala de Pensii sau doar de o singura ... (vezi toată discuția)
Ajutor de innmormantare MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Daca sotia decedatului primeste ajutor de inmormantare de la firma angajatoare, mai poate primi si de la fondul de pensii private sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare sorinioan sorinioan Buna ziua,am o problema si as dori sa ami raspundeti,sotia a nascut un copil,a trait cateva zile dupa care a decedat,nu suntem casatoriti dar am recunoscut ... (vezi toată discuția)