avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... somatie CNAS trimisa cu intarziere de 6 ani
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

somatie CNAS trimisa cu intarziere de 6 ani

Buna ziua:

Va propun urmatoarea speta:

Acum 2 zile am primit de la CNAS, o somatie cum ca in temeiul art.256 alin.2,art.257 alin 2 lit b), c), f) si alin. 5 lit b) c) respectiv art261 alin2 si 4 din legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificari si completari am obligatia achitarii contributiei datorare Fondului National unic de asigurari de sanatate.

Am citit si eu acele articole si am inteles de unde am de plata(am avut un apartament inchiriat pe diverse perioade in decursul anilor 2006-2011 si nu am un alt venit- salariu- ca sa-mi poata opri direct contributia catre CNAS)

Acum am primit aceasta instiintare cum ca am de plata suma de 1700 lei + majorari(1100 lei) +penalizari(250 lei) pentru toata perioada din 2006 si pana in prezent.

Intrebarea mea este, daca e normal sa primesc o somatie dupa ce trec 6 ani?, nu e normal sa te someze dupa 1 an? Ce e de facut? Macar sa nu mai platesc majorarile si penalizarile!
Cel mai recent răspuns: dandra78 , utilizator 20:38, 5 Ianuarie 2012
nu puteti face nimic. atit timp cit sumele sunt corect calculate si legal aplicate, le datorati impreuna cu penalizari / dobinzi de intirziere.
primirea sau nu a unei somatii nu afecteaza existenta si cuantumul debitului deoarece fiecare contribuabil este obligat sa cunoasca legea si datoriile sale fiscale.

o varianta ar fi achitarea debitului ca sa stopati perceperea de penalizari si apoi sa achitati penalizarile in rate, in functie de veniturile dvs. nu uitati sa verificati conturile in care platiti - din cite stiu (dar poate gresesc) debitul se achita in cont diferit de cel in care se platesc penalizarile.
multumesc mult, o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de la casa de asigurari de sanatate simion lenuta simion lenuta Buna ziua, asi dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: Am avut un apartament inchiriat din 2006 pana in 2010 pentru o suma de 450 lei/luna, eu ne ... (vezi toată discuția)
Executare silita-somatie nemrodica nemrodica buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati din nou asa cum ati mai facut in legatura cu alte subiecte. iata despre ce este vorba-pe data de 5 oct. 2011 am ... (vezi toată discuția)
Debit cass pentru venituri dintr-un contract de inchiriere PintecanLuciana PintecanLuciana Buna ziua Va rog sa imi dati un sfat.Socrul meu este pensionar si a avut un contact de inchiriere care a fost reziliat in anul 2007.In urma cu o saptamana a ... (vezi toată discuția)