Am urmatoarea problema: am lucrat la o firma din timp de 8 luni. In permanenta am fost detasat in strainatate. Pe perioada cat am lucrat nu am primit salariul in tara, iar diurna era diminuata (nu primeam cat era in statele de plata).
Ca urmare mi-am prezentat demisia fara preaviz, mentionand si motivele. Un exemplar l-am trimis pe adresa firmei prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire iar un exemplar la ITM.
Acum administratorul ma ameninta ca ma da in judecata pentru recuperarea de daune, datorita faptului ca am parasit locul de munca.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a ma apara.
Va multumesc
Daca aveti dovezile necesare conform spuselor dumneavoastra atunci nu trebuie sa va fie frica de nimic. Tocmai ca dumneavoastra puteti sa il actionati in judecata. Problema este ca in momentul demisiei trebuia sa solicitati mandatarea unei persoane pentru a efectua predarea primirii astfel daca acestia refuzau nu vi se putea incumba nimic cu privire la activitatea dumneavoastra de cand ati inceput si pana ati plecat.
Nu am avut nimic in primire si nu am semnat nici un document in acest sens. Pot sa va spun ca nu am mai semnat statele de plata din luna septembrie. Eu chiar vreau sa il actionez in judecata daca nu ajungem la un consens. In cererea de demisie am cerut sa mi se trimita si o copie dupa toate documentele prin care s-au facut plati catre mine.
Vreau sa stiu daca este obligat sa imi puna la dispozitie aceste documente.
Va multumesc
In acest caz ar trebui sa le introduceti actiune in instanta. Acolo puteti solicita acele documente fara probleme. Pentru litigiile in baza raporturilor contractuale de munca nu va costa nimic sa introduceti actiunea in instanta.
In sfarsit am primit statele de plata pt diurna si fluturasele de salarii, dar asta numai dupa ce a mers ITM-ul in control. ITM-ul ia dat un termen de plata de 30 zile pentru drepturile neplatite. Am introdus si actiune in instanta, am termen in 30.04.2012 la Tribunalul Oradea, vreau sa stiu cam cat dureaza un astfel de proces. Va multumesc.
Stramutare proces
geco
Buna ziua.
Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)