Laura a scris:
ameninta ca va opri functionarea internetului pe 31 martie
:hm: Nu cred ca gruparea va opri functionarea, asa cum nu au blocat nici FB...
Zvonistica anunta ca ACTA va ”trece” - mai mult sau mai putin tacit, pentru ca exista numai doua variante: documentul e respins sau ba (de modificat nu poate fi vorba) - macar de data aceasta sper ca zvonurile sa nu se adevereasca, chiar daca:
E primul semn că Parlamentul va respinge ACTA. Acest acord va fi ingropat pana in vara [...] Comisia Europeană "caută înainte de toate să întârzie votul cu unul sau doi ani, timp în care presiunea populară şi politică împotriva ACTA ar scădea", a apreciat reprezentantul verzilor Sandrine Belier, relevând că acum executivul poate cu toate acestea să decidă de unul singur înaintea Curţii
[ link extern ]
Pe de alta parte, ma intreb ce nevoie mai e de ACTA (si altele de gen) cand Google isi modifica ”termenii si conditiile”, cand FB - si nu numai - pastreaza informatiile despre utilizatori chiar si dupa ce acestia si-au sters contul...
Facebook stocheaza informatiile personale chiar si dupa stergerea contului. Cum raspunde reteaua de socializare la acuzatiile de incalcare a intimitatii
[ link extern ]
Toti aceia care tipa dupa drepturile de autor au legile deja existente si pot afla informatiile de care au nevoie pentru a trage la raspundere ”infractorii” Sigur, vor avea nevoie de mandat.
Apoi, cum va fi cu YouTube? Nu mai stiu care mare casa de productie filme a permis site-ului sa difuzeze filme gratis... iar despre faptul ca voi copia o adresa URL si-o voi posta pe alt site nu se poate numi incalcarea drepturilor de autor - pentru ca celor care au incarcat filmul le va conveni sa ”spun mai departe”, sa creasca numarul celor care acceseaza. La fel si in cazul unor interpreti...
Altele:
Rezerva Federala a statului New York, cea mai mare din bancile regionale care compun Rezerva Federala a SUA (Fed), a lansat o oferta pentru realizarea unui program software care sa monitorizeze ce se discuta despre institutie in retelele de socializare, precum Facebook si Twitter
[ link extern ]
Evident, nu stiu cat e adevarat si cat e propaganda:
Operatiunea Unmask: 25 de hackeri Anonymous, arestati intr-o luna, in patru tari
[ link extern ]