avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia suplimentara si pensia de asigurari sociale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia suplimentara si pensia de asigurari sociale

CARE ESTE DIFERENTA INTRE PENSIA SUPLIMENTARA SI ASIGURARI SOCIALE
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:00, 7 Ianuarie 2012
1. Intrebarea dvs. nu are logica, nu inteleg la ce se refera.

2. Mai bine spuneti concret ca va doare poate asa se intelege mai bine.
Toate categoriile de pensii prevazute in Legea nr. 263/2010 sunt pensii de asigurari sociale, adica:
a) pensia pentru limita de varsta;
b) pensia anticipata;
c) pensia anticipata partiala;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmas.

Categoria de ''pensie suplimentara'' nu exista reglementata in actuala legislatie, prin urmare nu este o categorie distincta de pensie. Si teoretic si practic este vorba despre un procent aplicat la punctajele lunare in cazul persoanelor care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentara (art. 168 din Legea nr. 263/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensia suplimentara pentru asiguratii care au contribuit la fondul cu 2 % , 3% si respectiv 5 % aura_grunca aura_grunca Gen : Masculin Data nasterii:12.06.1951 Stagiul de cotizare: 45 ani si 6 luna + 2 ani si 1 luna stagiul militar; Alte date: modul de determinare al pensie ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire....ma poate ajuta cineva ? Sufletdecaine Sufletdecaine Cand depui dosarul pentru pensia partial anticipata, de ce adeverinta cu sporuri conditii grele si conditii periculoase \"nu valoreaza nici o ceapa degerata\" ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas ioanaioa ioanaioa Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca copilul meu poate beneficia de pensie de urmas.Sotul meu a decedat la varsta de 28 ani si avea numai 5 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)