avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

am lucrat timp de 5 ani de zile la firma x si pe data de 01 12 2011 firma a fost vinduta cu tot cu personal unei alte firma y cu acelasi domeniu de activitate .,celor veniti de la firma x ni s-a facut contract pe perioada determinata invocand diferentele de salariu dintre cei proveniti de la firma x si cei de la firma y .Termenul de expirare a contractului de munca se apropie si nimeni nu ne spune nimic de prelungire .Intrebarea este:ce putem face in cazul in care nu ni se prelungeste contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 6 Ianuarie 2012
Natura contractului de munca nu trebuia schimbata. Va puteti adresa cu sesizare ITM.

Codul muncii:
Art. 173
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Legea 67/2006:
ART. 5
(1) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
ART. 13
(1) Nerespectarea de către cedent sau cesionar a obligaţiilor prevăzute în prezenta lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei (RON) la 3.000 lei (RON).
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzii se fac de către inspectorii de muncă.
In cazul in care nu vi se mai prelungeste durata c.i.m., acesta va inceta de drept ... in aceasta situatie, veti beneficia de somaj in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)