avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
As avea o intebare daca ma poate ajuta cineva....in aprilie 2012 voi naste si as vrea sa stiu cate zile sunt obligatoriu sa stau in concediu de maternitate dupa care sa beneficiez de indemnizatie crestere copil de 75% si in ce conditii benficiez de acel stimulent de insertie de 500 lei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 13:24, 6 Ianuarie 2012
Concediu postnatal si prenatal trebuie sa insumeze 126 de zile cu conditia ca 42 de zile din acestea sa fie efectuate dupa nastere.Apoi intra indemnizatia de crestere a copilului( daca ati realizat venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii).Pentru a beneficia de stimulentul de 500lei trebuie sa va intoarceti la serviciu pana la implinirea varstei de 1 an a bebeluisului si veti beneficia de stimulent pana la varsta de 2 ani a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil laura79 laura79 Buna seara! Ma numesc Laura si sunt o mamica in devenire. As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva cum stau lucrurile cu concediul prenatal+lauzie si cel de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)