avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces iesire din indiviziune

Buna ziua,
Mama mea a fost data in judecata de fratele ei cu privire la un teren de 2004m2 pe care il are in coproprietate cu fratele ei , ca mostenitori ai bunicului. La acest dosar mama mea a facut o cerere reconventionala in care a spus ca este de acord sa iasa din indiviziune cu privire la terenul de mai sus dar si asupra unui teren de 3240m2 si a unei case care se afla pe acest teren; atat mama cat si fraele ei sunt coproprietari. Mentionez ca ambele terenuri sunt pe ceiasi strada avand aceleasi facilitati iar pe o parte din terenul de 2400m2 parintii au edificat o casa avand autorizatie de constructie pe numele lor.Cum vedeti solutionarea acestui proces? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:14, 19 Octombrie 2008
Din ce e scris rezulta ca fiecare are dreptul la o cota de 1/2 .Teoretic,casa construita de parinti nu ar tb. sa intre la partaj, ci doar terenul de sub casa, teren ce va pica probabil in lotul parintilor.
Cel mai bine ar fi sa faca o tranzactie,pentru a evita un proces lung si costisitor, trebuind facuta expertiza .
Si daca nu au avocat,dar ma gandesc ca au devreme ce a fost facuta intampinare si cerere reconventiionala ,ar fi bine sa-si angajeze unul.
Ambele terenuri sunt mostenire de la bunici asa se intelege din prezentarea problemei prin urmare fiecare 1/2.In ce priveste casa,trebuie ca aceasta sa cada in lotul parintilor tai.Intrebarea este daca autorizatia de construire este doar pentru mama dumneavoastra sau si pentru fratele ei?
unde sunt deja coproprietari (cei 2 frati) evident ca va exista partajul
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
autorizatia este doar pe numele mamei.Dar pe terenul de 3420 m2 mai este o casa ,tot in coproprietatea mamei si a fratelui ei.Inteleg ca daca ar fi sa facem o tranzactie aceasta va avea ca obiect numai cele 2 terenuri , nu si casa in coproprietate?
ruxandra81 a scris:

Buna ziua,
Mama mea a fost data in judecata de fratele ei cu privire la un teren de 2004m2 pe care il are in coproprietate cu fratele ei , ca mostenitori ai bunicului. La acest dosar mama mea a facut o cerere reconventionala in care a spus ca este de acord sa iasa din indiviziune cu privire la terenul de mai sus dar si asupra unui teren de 3240m2 si a unei case care se afla pe acest teren; atat mama cat si fraele ei sunt coproprietari. Mentionez ca ambele terenuri sunt pe ceiasi strada avand aceleasi facilitati iar pe o parte din terenul de 2400m2 parintii au edificat o casa avand autorizatie de constructie pe numele lor.Cum vedeti solutionarea acestui proces? Multumesc

clar, pentru casa aceea nu trebuie facut partajul, ci numai pt. terenul de sub ea.
cum vedem solutionarea...? ca sa va spunem ceva cert, ar trebui sa vedem dosarul.
v-am mai scris mai sus, ca toate bunurile unde cei doi frati sunt coproprietari, ar trebui sa fie supuse partajului ca sa se lamureasca situatia.

av. vasilescu

Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Constructie gard razor Larves Larves Buna ziua, doresc si eu sa fac un gard despartitor intre terenul mamei mele si cel al unchiului meu , mentionez ca terenul este deja cu acte de mostenire de ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Aelrih Aelrih Buna ziua, Imi cer scuze ca va supun atentiei problema mea insa as vrea sa stiu ce tebuie sa fac. In urma cu 14 ani impreuna cu fratele meu si mama am ... (vezi toată discuția)