avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 85% din salariu, indemnizatie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

85% din salariu, indemnizatie?

Buna!
Eu sunt sunt o mamica care are multe nelamuriri in legatura cu acesta lege.
Situatia mea actuala este urmatoarea: in prezent sunt in concediu de cresterea copilului, pana in data de 14 februarie 2009, si sunt insarcinata cu al doilea copil, care se v-a naste pe 10 martie 2009.
Ma intereseaza daca legea aceasta o sa fie valabila pt mine? daca se va calcula indemnizatia pt al doilea copil in functie de salariul pe care l-am avut inantea nasterii primului copil?

PS. Logic, daca legea urmareste incurajarea mamelor cu venit mare sa steie acasa si sa se ocupe de educatia si ingrijirea copiilor ....... eu sper

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Ianuarie 2009
Legea noua va intra in vigoare de la data de 01 ianuarie 2009 , numai daca veti intra in CIC dupa aceasta data veti putea beneficia de dispozitiile acesteia.
Eu intru pe 14 noiembrie deci nu o sa beneficiez de aceasta lege, si nu mi se pare corect
Va multumesc
Buna ziua,
Imi puteti spune ce documente ar trebui depuse pentru a beneficia de noua indemnizatie de 85% din media veniturilor nete? S-a publicat ceva?

Multumesc anticipat!
Este necesar o adeverinta cu veniturile nete realizate timp de 12 luni anterior datei nasterii coplilului, pe langa celelalte acte care se depune pentru a obtine indemnizatia pentru CIC.

Inca nu au fost publicate normele de aplicare a noilor prevederi.:(
Buna ziua, inteleg ca veniturile nete inregistrate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului cuprind si veniturile nete din PF. Ce ma intereseaza este, pe ce baza se va calcula procentul? pe baza declaratiei estimative depusa anul aceste sau pe declaratia pe care o vom depune in 2009? Nu inteleg baza de calcul a acestui venit... Eu am decalart estimativ un profit evident cat mai mic, pentru a nu plati un impozit anticipat mare. Profitul meu este mare... cum se va calcula? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate - cum se calculeaza in acest caz? Silvia  Aldea Silvia Aldea As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul in care o persoana care a nascut si a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si ... (vezi toată discuția)