avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cu alcoolemie de 0,96 in aerul expirat dar langa masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cu alcoolemie de 0,96 in aerul expirat dar langa masina

Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce trebuie facut in cazul sotului meu.
Are 31 ani si e sofer profesionist B,C,CE plus toate atestatele luate.Lucreaza la o firma Rianbo in judetul Tulcea,Lunca.Luni pe data de 13 oct 2008 se afla langa masina dormind beat in Babadag.Sarbatorise cu un coleg,au baut si a adormit langa masina.Carciuma unde au baut era la cativa pasi de locul unde era parcata masina.Seful lui se intorcea de la o nunta si a vazut si a chemat politia.L-au trezit si l-au pus sa sufle in etilotest.Sotul a spus ca nu are de ce sa sufle ca nu conducea.L-au dus la probe de sange si i-au luat din masina si permisul din torpedou.Intr-un final a suflat in etilotest si avea 0,96 in aerul expirat.I-au dat dovada fara drept de conducere,a dat declaratie,dar nimic altceva.In declaratie a zis ca a condus pana la carciuma,a parcat,a inceput sa bea si s-a culcat langa masina.
Va implor un sfat
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
onaraviorel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters59982 , utilizator 12:58, 5 Iulie 2009
Va trebuie neaparat un avocat.
Cred ca seful sotului dvs. a vrut sa-i faca rau, pentru ca altfel nu tocmai el anunta organele de politie. Este foarte posibil sa-l si concedieze in curand.
Aveti grija! Lucrurile pot lua amploare!
Din cate stiu eu masina era trasa perpendicular pe sosea blocand drumul. Un om treaz nu cred ca o parca asa. Plus ca nu era la prima abatere
Daca se va afirma in instanta ca masina era parcata perpendicular pe sosea blocand drumul , pana la urma , avand in vedere ca ati parcat inainte de a consuma alcool si ca erati si impreuna cu un prieten care poate confirma asta , trebuie sa va sustineti in continuare varianta dv. Pana la urma seful care a chemat politia putea chiar el sa mute masina perpendicular pe drum si apoi sa cheme politia . Oare nu a vazut nimeni masina parcata paralel cu drumul si nu perpendicupar anterior sesizarii politiei ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Edvinn Edvinn Sa zicem ca XY este in stare de ebrietate. Xy este cu o masina pe drumuri publice doar cu motorul pornit // motorul nepornit, deci nu se afla in miscare...poti ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcoolemie de 2 grame la mie în mașina împotmolită pe un drum agricol. se poate considera faptă penală ținând cont de faptul că nu eram în deplasare? Merladi 1959 Merladi 1959 Ma aflam pe un drum agricol (intre ogoare) cu autoturismul împotmolit. Poliția rurală a fost informată si in final cu consimțământul meu am dat proble ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... in parcare andradaa andradaa Buna ziua! am si eu un frate tare ghinionist. Intr-o noapte din luna februarie 2007 a fost gasit de patrula ( cred ca agenti de proximitate) dormind in masina, ... (vezi toată discuția)