avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost in concediu medical, pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost in concediu medical, pot beneficia de somaj?

In perioada 4 aprilie 2009-2 iulie 2010 am beneficiat de somaj in urma desfintarii societatii la care lucram. La 1 august 2010 m-am angajat la o alta societate cu 8 ore/zi si am lucrat pana in 24 octombrie 2010 cand am demisionat. De la aceasta data si pana in 24 ianuarie 2011 nu am lucrat iar in 24 ianuarie 2011 m-am angajat la o alta societate cu norma de 8 ore/zi si lucrez si in prezent dar societatea este amenintata de faliment. Mentionez ca in perioada 20 octombrie 2011 - 1 decembrie 2011 am fost in concediu medical pentru o fractura la picior. As dori sa stiu daca in situatia in care luni, 9 ianuarie 2012 voi primi preavizul pentru restructurare , de incetare a contractului de munca incepand cu 24 ianuarie 2012 beneficiez de somaj deoarece desi implinesc un an in firma in 24 ianuarie 2012 nu am un an de contributie la somaj fiindca am avut acel concediu medical si stiu ca pe perioada concediului medical nu se contribuie cu taxa la somaj si deci perioada respectiva nu este luata in calcul ca vechime in munca. va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti .
.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancalota , utilizator 23:33, 8 Ianuarie 2012

Da beneficiati,dar trbuie sa indepliniti conditia stagiului care trebuie sa fie de minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii pentru somaj.

Va multumesc dar ceea ce mi-ati spus eu stiam deja. As fi dorit sa va uitati putin peste perioada lucrata si sa-mi spuneti daca se ia in calculul contributiei la somaj perioada de concediu medical in care am fost pentru o fractura. Perioada in care am fost in concediu medical a fost din 20.10.2011 pana la 30.11.2011 si face parte din perioada lucrata la aceasta firma adica din 24.01.2011 pana in prezent dar e posibil ca in 09.01.2012 sa primim acel preaviz. Mentionez inca o data ca in ultimi doi ani am mai lucrat din 01.08.2010 pana in 24.10.2010 la o alta firma. Astept un raspuns mai detaliat.
Interventie moderator:

@ancacalota va rog sa nu mai deschideti topicuri cu acelasi subiect pe mai multe sectiuni ale forumului, contravine pct 3.3 din Regulamentul de postare al mesajelor in forum. Am sa adaug aici raspunsul primit in cel de-al doilea topic deschis.

Aldea Ioana a scris:
Data post: Sambata, 7 Ianuarie 2012, 17:32
Perioada de concediu medical constituie stagiu asimilat la fondul asigurarilor de somaj, ca atare aveti dreptul sa solicitati indemnizatie de somaj (de la 24.01.2012) daca, asa cum spuneti, ultimul contract de munca a fost integral cu norma intreaga - 8 ore/zi.

Am sa mut acest subiect in forumul "Somaj, asigurari sociale, asistenta sociala". Al doilea topic deschis de Dvs. il voi sterge.
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru greseala produsa.

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa beneficiez de somaj? florin_teodor florin_teodor Am o vechime in munca de peste 25 ani. In ultima perioada am lucrat la o socitate cu CM pe perioada nedeterminata pina la data de12 ianuarie 2011. De la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? lumifatu lumifatu Buna ziua, in perioada 18 septembrie 2009-05 octombrie 2011, am fost angajata intr-o firma dar in aceasta perioada am avut 6 luni concediu medical dupa cum ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, am lucrat ca voluntara la o fundatie pe periada 1 Septembrie -31 decembrie 2010 angajata fiind din ianuarie 2011-septembrie 2011 cănd am rămas ... (vezi toată discuția)