Sotia mea are un copil din prima ei casatorie, fiica mea vitrega (6 ani). Doresc sa ma implic in educatia ei, fiind cap de familie, in conditiile in care viata familiala are toate premizele sa fie normala.
Din pacate, locuind intr-un imobil comun cu socrii, implicarea parintilor sotiei in cresterea copilului si modalitatile in care o fac intra in contradictie cu modul in care imi propun eu sa o fac (rasfat excesiv, atitudine permisiva, etc, ca doar sunt bunici).
Am o singura intrebare: din punct de vedere legal (implicand toate aspectele), ce drepturi am eu privind acest copil. Am dreptul de a participa la deciziile de orice natura in ceea ce-l privesc?
Mentionez ca divortul sotiei s-a pronuntat cand copilul avea un an, iar tatal natural al acestuia nu a mai dat niciodata vreun semn de viata.
Deoarece nu ati adoptat-o pe fiica sotiei dvs., nu puteti sa exercitati ocrotirea parinteasca asupra acesteia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Testament
grazzia
Buna ziua!
Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)