avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto, masina nu mai exista
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto, masina nu mai exista

Sora mea a plecat in Anglia cu Matizul in 2007. Dupa 2 ani, legislatia britanica nefiind permisiva, a fost nevoita sa renunte la masina, nemaiavand voie sa o foloseasca pe teritoriul insular. Ca sa nu fie chiar in paguba, a dat-o in schimbul unui voucher unui dealer Chevrolet de acolo, folosindu-l in continuare pentru a cumpara o masina de la acesta. Nu era vorba de un program "RABLA" guvernamental, ci al firmei numite. Nu are nicio dovada ca a renuntat la masina, iar dealerul, inafara de voucherul de 1000 de lire, nu i-a dat nimic si nu vrea sa o faca.
In tot acest timp, ea a platit impozitul pe masina in Romania. Reprezentatul local de la finante nu vrea sa accepte suspendarea platii impozitului pana nu se duce cu o dovada ca masina nu mai exista, ceea ce nu e, din pacate, posibil. Presupun ca nici radierea nu se poate face fara dovada.
Dati-mi, va rog, o solutie, altfel va plati pana la moarte un impozit statului roman, in conditiile in care masina nu mai exista, iar ea nici macar nu mai locuieste, din 2007, in Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
ContSters62689, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62689 , utilizator 18:59, 9 Ianuarie 2012
SPR=serviciul politie rutiera
Pentru vauchjer exista posibilitatea sa faceti dovada ,solicitand emitentului sa va elibereze inscris doveditor
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
Am intrebat despre SPR, gandindu-ma ca este cel care elibereaza numere de inmatriculare (cel cu nume lung si complicat). Deci nu este aceeasi autoritate.
Cat despre voucher, sora mea a incercat sa ceara o dovada, dar nu a avut succes. In multe lucruri, englezii sunt mai birocrati chiar decat romanii. Si acolo nu merge cu spaga.
Sa inteleg ca declaratia pe proprie raspundere nu prea ar avea sanse de reusita?!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto romulus27 romulus27 buna ziua pana de curand am avut o masina si am duso la un remat. de acolo miau dat un certificat de distrugere fara voucher pt ca am datorie la ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)