avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutii pentru micsorarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutii pentru micsorarea pedepsei

Buna ziua,

Pentru urmatoarea situatie: o condamnare cu executare la 3 ani pentru ucidere din culpa, s-a stabilit ispasirea a 6 luni pentru fiecare an, deci 1 an jumatate, care ar fi toate solutiile pentru micsorarea/scaderea duratei de executare a pedepsei?(ma refer la ore de munca, eliberare conditionata, gratiere, CEDO etc. orice)

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
id_store, utilizator
Cel mai recent răspuns: id_store , utilizator 17:56, 8 Ianuarie 2012
Daca hotararea este definitiva exista , in situatia in care legea permite in dosarul la care va referiti , caile extraordinare de atac , contestatia la executare si contestatia in anulare .
Exista teoretic si posibilitatea atacarii la CEDO a hotararii instantei.
Pentru a vi se da cele mai bune recomandari trebuie studiat dosarul cauzei si continutul hotararii judecatoresti de condamnare
La CEDO este cel mai favorabil cred ca am mai vorbit de cazul d-voastra dar totusi majorarea pedepsei la 3 ani cred ca s-a datorat altei infractiuni ca :alcool , fuga dela locul accidentului , sau altceva ca normal la 3 ani se dadea cu suspendare fiti mai explicida ?!
Nu, nu cred ca am mai discutat. Din cate stiu a mai existat o condamnare in momentul in care acuzatul era minor, conducere fara carnet si provocarea unui accident fara victime(a fost dat in grija parintilor). Dar este destul de ambigu, in parerea mea, deoarece el nu a fost condamnat ca recidivist ci ca primar. Actuala pedeapsa este pentru ucidere din culpa- accident de masina , doua victime. Nu a fost baut si nici nu a fugit de la locul accidentului. Si-a recunoscut vina, fapt pentru care am inteles ca i se calculeaza 6 luni la an. Credeti ca la CEDO ar avea sanse?
cunosc un caz al unui prieten care a avut accident cu 4 victime cu spitalizare a cate 75 -90 zile si ucidere din culpa [ tot accident] a primit 3 ani si 6 luni si ia dat suspendare cu supraveghere cam asa ceva a facut toate demersurile inclusiv la cedo unde a primit 3 ani cu suspendare si 4 ani de incercare Parerea mea este ca s-a tinut cont de acel accident si conducere fara carnet si deaceea i-sa dat cu executare si se poate face la cedo Pt a fi mai mai sigura intrebati un av. daca s-a tinut cont si de celalalt accident , da-ti-mi si mie de stire daca am avut dreptate sau nu . SUCCES
tocmai pentru ca era minor la prima fapta nu i-a atras recidiva insa sunt convins ca antecedentele penale au atarnat foarte greu in luarea deciziei de a fi condamnat la 3 ani cu executare.
singura posibilitate mai aproape de adevar ar fi aceea de a castiga zile prin participarea la cursuri,la munca, scrie o carte,breveteaza o inventie ....
in rest nu sunt decat sperante si bani cheltuiti.

Alte discuții în legătură

Suspendarea condiþionatã a executãrii pedepsei id_store id_store Prietenul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, accident de masina. Va rog sa imi spuneti daca ar avea sanse in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale noului cod penal claudiadiana claudiadiana as dori parerea unui specialist care ar putea sa-mi explice consecintele noului cod penal in ceea ce priveste uciderea din culpa. SOTUL MEU A FOST CONDAMNAT LA ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane, 5 ani condamnare - aplicare pedeapsa favorabila patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Vreau sa va intreb in cazul unei persoane condamnate pentru trafic de persoane la 5 ani detentie, fara alte antecedente, si care a ispasit deja 3 ... (vezi toată discuția)