avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de persoane, 5 ani condamnare - aplicare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de persoane, 5 ani condamnare - aplicare pedeapsa favorabila

Buna ziua.
Vreau sa va intreb in cazul unei persoane condamnate pentru trafic de persoane la 5 ani detentie, fara alte antecedente, si care a ispasit deja 3 ani calendaristici din pedeapsa, aceasta persoane poate beneficia de eliberare conform noului cod penal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:07, 11 Februarie 2014
din cate am citit si eu,nu.decat dak se da vreo gratiere,dar tot din kte am citit nu se va da.
nu.
dar nu mai are decat 4 luni pana la liberarea conditionata daca nu cumva are si zile castig.
nu va faceti iluzii nici referitoare la noul cod si nici la vreo eventuala gratiere.
dar cu micsorarea pedepselor,nu ar putea avea castig de cauza? cum ar trebui sa procedeze detinutul pentru a i se analiza dosarul? ce cerere ar trebui sa faca?
dosarul i-a fost analizat dse comisia din cadrul penitenciarului si daca nu s-a facut sesizare inseamna cu nu se incadreaza in aplicarea noului cod .
oricum din ce ati relatat dvs , pedeapsa pe care a primit-o este sub maxumul prevazut de noul cod pentru infractiunea savarsita
Tocmai pt ca a executat deja mai mult decat e minimul pedepsei actuale si el a initial a primit sub minim, nu ar putea face o cerere ceva sa i se reanalizeze situatia?

Alte discuții în legătură

Aplicarea noului cod penal pentru reducere pedeapsa claudiacm claudiacm Sotul meu a fost condamnat intr-o alta tara la 100 de luni de inchisoare (8 ani si 4 luni )calculat la 12 luni la an ,a ispasit 57 de luni la zi acolo, l-am ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale noului cod penal claudiadiana claudiadiana as dori parerea unui specialist care ar putea sa-mi explice consecintele noului cod penal in ceea ce priveste uciderea din culpa. SOTUL MEU A FOST CONDAMNAT LA ... (vezi toată discuția)
Solutii pentru micsorarea pedepsei id_store id_store Buna ziua, Pentru urmatoarea situatie: o condamnare cu executare la 3 ani pentru ucidere din culpa, s-a stabilit ispasirea a 6 luni pentru fiecare an, deci ... (vezi toată discuția)