avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutii pentru micsorarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutii pentru micsorarea pedepsei

Buna ziua,

Pentru urmatoarea situatie: o condamnare cu executare la 3 ani pentru ucidere din culpa, s-a stabilit ispasirea a 6 luni pentru fiecare an, deci 1 an jumatate, care ar fi toate solutiile pentru micsorarea/scaderea duratei de executare a pedepsei?(ma refer la ore de munca, eliberare conditionata, gratiere, CEDO etc. orice)

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
id_store, utilizator
Cel mai recent răspuns: id_store , utilizator 17:56, 8 Ianuarie 2012
Da, intradevar, s-a tinut cont de acel antecedent. Vom face totusi demersurile pentru CEDO poate ar primi macar o pedeapsa mai mica. Multumesc mult pentru raspunsuri.
In primul rand CEDO nu este o instanta de recurs. Doar daca inculpatului i s-a incalcat unul din drepturile fundamentale ale omului poate ataca acea hotarare la CEDO. In al doilea rand, si daca i s-au incalcat drepturile, procesul la CEDO se va termina dupa ce va ispasi pedeapsa, avand in vedere termenul lung in care acestia judeca un proces.
pana sa treaca de la o curte la alta de la CEDO si probabil ca nu veti avea castig de cauza ,condamnatul isi va fi ispasit pedeapsa.
sa nu credeti ca va fi un proces ieftin si de scurta durata si nici nu vad ce ati putea castiga la CEDO deoarece sigur nu veti putea obtine o micsorare a pedepsei.
puteti incerca o gratiere individuala si macar acolo nu veti cheltui bani.
succes
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea condiþionatã a executãrii pedepsei id_store id_store Prietenul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, accident de masina. Va rog sa imi spuneti daca ar avea sanse in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale noului cod penal claudiadiana claudiadiana as dori parerea unui specialist care ar putea sa-mi explice consecintele noului cod penal in ceea ce priveste uciderea din culpa. SOTUL MEU A FOST CONDAMNAT LA ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane, 5 ani condamnare - aplicare pedeapsa favorabila patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Vreau sa va intreb in cazul unei persoane condamnate pentru trafic de persoane la 5 ani detentie, fara alte antecedente, si care a ispasit deja 3 ... (vezi toată discuția)