avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... copil nascut in UE si dreptul parintilor acestuia non ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

copil nascut in UE si dreptul parintilor acestuia non UE

As vrea sa ma informez: parintii nascutului in Franta au dreptul la sedere si drept de munca? Am gasit un articol din 08:03:2011 unde se descrie decizia CJUE de la Luxemburg insa as dori sa ma informez in baza carui articol al UE se bazeaza aceasta decizie. Anticipat Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:48, 10 Ianuarie 2012
Din ce scrieti nu rezulta ca al dvs. copil ar avea cetatenie franceza. Am verificat si pe [ link extern ]
dar nu toti copiii nascuti in Franta devin cetateni francezi prin nastere.

In acest caz, copilul este un strain din punctul de vedere al autoritatilor franceze si are drept de sedere doar daca i se asigura mijloace de trai suficiente. Daca nu i se asigura, poate fi "confiscat" de protectia copilului, cititi [ link extern ]
iar in cazul "confiscarii" lui nu veti primi drept de sedere pentru reunificarea familiei la copil.

In cazul in care ar fi totusi cetatean francez, cititi raspunsurile mele de pe www.avocatnet.ro/content/for...
caci ar fi vorba de o situatie absolut similara (cu exceptia dreptului intern, care difera intre Franta si Irlanda, desi eu nu cunosc nici dreptul francez si nici pe cel irlandez).
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte al unui copil cu cetatenie irlandeza florin196527 florin196527 sant parintele unui copil cu cetatenie irlandeza ,eu am cetatenie romana vreau sa ma mut intr_o alta tara europeana ,primesc dreptul de sedere si dreptul de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei franceze zeppelin48 zeppelin48 Ma numesc Damian Erika Bianca cu cetatenie romana si traiesc in Franta de 3 ani impreuna cu concubinul meu Dominique Poiloux cetatean francez nascut in Franta ... (vezi toată discuția)
Cetatenie franceza Antonia .i Antonia .i Buna ziua , ma puteți ajuta cu un răspuns ? Am ub băiețel de 12 ani născut in Franța , ambii părinți romani. Copilul nu are cetățenie romană , ... (vezi toată discuția)