avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minori

buna ziua! am divortat in data de 26 oct 2011 si se pare k am o problema in privinta custodiei celor 2 minori ce-i am .Desi, atat eu cat si fostul sot ,am cerut sa-mi fie incredintati pt crestere si educatie (asa am gasit pe net k inseamana "custodie"),mi s-a acordat doar domiciliul pt ei.Mentionez k fostul ,desi a propus o suma pt ingrijirea copiilor,nu a respectat-o deloc si nici in viata copiilor nu s-a implicat,el mutandu-se in Germania cu concubina.Ce e de facut?multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
alexsa0809, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexsa0809 , utilizator 23:04, 10 Ianuarie 2012
alexsa0809 a scris:

buna ziua! am divortat in data de 26 oct 2011 si se pare k am o problema in privinta custodiei celor 2 minori ce-i am .Desi, atat eu cat si fostul sot ,am cerut sa-mi fie incredintati pt crestere si educatie (asa am gasit pe net k inseamana "custodie"),mi s-a acordat doar domiciliul pt ei.Mentionez k fostul ,desi a propus o suma pt ingrijirea copiilor,nu a respectat-o deloc si nici in viata copiilor nu s-a implicat,el mutandu-se in Germania cu concubina.Ce e de facut?multumesc

In prezent asa se procedeaza,nu se mai acorda incredintarea minorului.
Cu pensia aveti dreptul de a-l executa silit si in strainatate dupa ce se va recunoaste hotararea judecatoreasca de acel stat.
Este cea mai mare tampenie sa ingreunezi viata mamei si a copiilor ce trebuie sa debinda la orice pas de semnatura unui personaj ce se distreaza prin alte tari si pe care nu stii de unde sa-l iei niciodata cand ai nevoie! E aberant!Tot ceea ce am cerut( si eu si fostul) a fost k el sa fie exclus din procesul de crestere al minorilor(doar financiar sa ramana) k fiecare sa ne vdm mai departe de viata linistiti.Acum,alta alergatura ,alti bani irositisi si alt tp pierdut cu niste proceduri inutile.Nu ma intereseaza sa-l execut pt bani,ci sa am libertatea sa ma pot muta si angaja unde vreau k sa-mi continui viata linistita cu copiii...stim cu totii cat dureaza la noi procesele!!!!si pana atunci ,ce facem?foamea si multe datorii!!!! LEGILE NOASTRE =NUMAI IDIOTENII.
dvs. puneti o situatie de anormalitate ca si caz general.
daca este intr-adevar asa trebuia sa solicitati autoritatea parinteasca exclusiva si sa conduceti procesul in acest sens. aveati si apel si recurs. puteti , de asemenea deschide oricand un nou proces.....asta nu inseamana ca toti tatii trebuie decazuti din drepturi automat

pana la solutionarea procesului pe fond aveati calea ordonantei presedentiale care se judeca extrem de repede.

nu este nimeni de vina ca nu ati uzat de posibilitatile legale
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
N-am spus niciodata k toti tatii sa fie decazuti din drepturi,ci cei care o cer!Cum a fost si cazul meu!...am cerut amandoi custodia sa fie la mine si nu s-a acordat; de aceea sunt eu revoltata!Nu toata lumea a facut facultatea de drept k sa cunoasca toate legile si nu toata lumea isi permite sa plateasca un avocat (daca exista un acord comun intre parti,ar fi o cheltuiala inutila) pt a afla toate procedurile. Acum k am aflat cum trebuie sa procedez,am luat masuri....adica apel la sentinta....dar pt ce alt timp pierdut cand era f simplu sa se acorde ceea ce am cerut noi din start?!?!?va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de fapt dreptul parintesc comun??? soangher soangher Am si eu o mare dilema avand in vedere ca legile astea se cam bat ele cap in cap :( ...mentionez ca am fost casatorita,din aceasta casatorie am o fata iar la ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor dupa divort vmr_mmc vmr_mmc Buna ziua, Am divortat si prin sentinta de divort definitva si irevocabila, custodia minorului mi-a fost incredontata in exclusivitate mie,fara nici un ... (vezi toată discuția)