avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu datorii

buna ziua ! mama are o firma cu datorii destul de mari la stat, care activeaza din 1996 si care acum este fara activitate ; de aceea ar dori sa o desfiinteze; exista vreo solutie pentru a face acest lucru fara a plati in prealabil datoriile? mentionez ca intentia ei este de a inchide firma si de a plati esalonat toate datoriile . va multumesc pentru atentia acordata si sper ca ma veti ajuta sa rezolv aceasta problema cat mai repede pentru ca statul baga zilnic dobanzi, penalitati....o zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: ENASCU ANDREEA , utilizator 21:02, 21 Octombrie 2008
In conditiile descrise nu puteti dizolva firma fara a plati datoriile restante, esalonarea datoriilor restante nu este posibila. Aveti grija ca s-ar putea ca Administratia financiara sa deschida procedura de falimentul a firmei.
si ce implica procedura de faliment ? firma nu mai are loc in care sa-si desfasoare activ ;ea doar a ramas cu sediul ;ce e de facut pentru ca e vorba de o suma fabuloasa :750 milioane lei vechi pe care mama nu le poate achita?va rog mult sa ma ajutati pentru ca mama este asociat unic si stiu ca risca sa-si piarda casa din cz acestor datorii;va multumesc pt rasp atat de prompt
Procedura de faliment se deschide atunci cand un debitor intra in incapacitate de plati, este o pocedura speciala de recuperare a creantelor prin care creditorul isi poate recupera creanta de la debitor prin valorificarea activelor firmei de catre lichidatorul judiciar. In cazul in care societatea nu are active care sa acopere valoarea creantei creditorul poate cere raspunerea patrimoniala a Administratorului. Aceasta procedura este o procedura greoaie si de durata.
va multumesc frumos pentru ajutor ; chiar nu stiu ce e de facut;
Daca nu aveti bani sa platii datoriile nu aveti alta solutie decat sa asteptati si in functie de situatie sa actionati in consecinta dar numai cu ajutorul unui specialist pentru ca sunt solutii.

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Daca firma este declarata falimetara , ce se intampla cu procesele pe rol dointza dointza Buna ziua ! Am lucrat la o firma si mi-au incetat contactul de munca cu o cerere falsa si semnatura falsa, am facut toate demersurile la ITM si am dat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale si garantie de la o societate in insolventa musatmihai1988 musatmihai1988 Tatal meu este angajat la o firma de constructii de 10 ani ca sef statie betoane si gestionar nu si a mai primit drepturile salariale de vreo 8 luni avand si ... (vezi toată discuția)