avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau un raspuns daca se poate pana maine.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau un raspuns daca se poate pana maine.

Deci, am mentionat ca patroana m-a dat afara ,dar tot timpul imi spune ca imi face somaj, dar nu face. Eu mi-am facut toate actele ,dar imi mai trebuie hratia de la ea. Am fost la ITM, si le-am aratat decizia de desfacerea contractului in care scrie ca il desface pt. somaj ,art. 65 De 3 ori e mentionat in decizie de art. 65. Dar cei de la ispectoratul muncii, au spus ca va merge la patroana mea si ii va cere o hartie de la ea pt. a-mi finaliza somajul. Nu stiu ce sa cred, dar sper. Iar cei de la somaj au spus ca in termen de 10 zile trebuie facute actele pt. somaj, iar eu inca nu am depus ca tot ma tine patroana si tot imi spune ca le face , ca le face. dar cand? Iar cei de la ITM, au spus ca sa mai iau un fluturas pt. somaj. Oare si ei ma trage timp? Spuneti-mi ce sa fac. Trebuie sa ma duc la directorul inspectoratului pt. a vedea ce face patrona si cei de care se ocupa de cazul meu cei de la ITM.? Pt. mine e foarte important ,caci eu daca in 10 zile trebuia sa depun actele ,de ce nu mi le-a da odata hirtia patroana ,si de ce doamna care se ocupa de cazul meu cu patroana nu face nimic? Am impresia ,ca este cu patroana mea. Va rog sa ma iertati ,dar atata coruptie exista, incat nici nu mai stiu in cine sa cred. In patroana ca imi va da intr-o zi hirtia sau in cei de la inspectoratul muncii ca va face ceva? Cum sa procedez? Am nevoie de un sfat cum sa fac pt. a face odata somajul. Eu mai trebuie sa si traiesc ,nu sa tot lupt cu cei care au impresia ca pot face ce vor. La revedere. Si inca o intrebare, daca a depasit acele 10 zile, in care trebuia sa depun somajul, mai pot depune actele? In caz ca patroana se gandeste sa-mi deie o data hirtia. Multumesc. :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 8 Ianuarie 2012
Daca depasii termenul de 10 zile de la data incetarii raportului de munca, va puteti depune actele pentru somaj si dupa acest termen ... legea prevede ca le puteti depune intr-un termen de maxim 12 luni de la daa incetarii raportului demunca .. in acest caz, somajul se va da de la data depunerii cererii si nu de la data incetarii raportului de munca ..

De la angajator mai trebuie sa luati adeverinta pentru somaj .. ITM-ul poate doar sa constata ca angajatorul refuza eliberarea acesteia si , eventual, sa-l sanctioneze pe angajator .. ITM-ul nu poate obliga ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
In cat timp primesc adeverinta pentru somaj? sanda---- sanda---- mi sa desfacut contractul de nunca pe 10 feb. [con. munc.pe 6 luni determinat]in cit timp firma este obligata sami dea cartea de munca si adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
concediere cf.art.65 alin 1 - cartea de munca Marioara Maftei Marioara Maftei In cazul concedierii cf.art.65 alin 1, cu un preaviz de 20 zile , se pot depune toate actele intocmite cu aceasta ocazie, inclusiv cartea de munca, la ITM , ... (vezi toată discuția)