avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... in cat timp primesc adeverinta pentru somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

in cat timp primesc adeverinta pentru somaj?

mi sa desfacut contractul de nunca pe 10 feb. [con. munc.pe 6 luni determinat]in cit timp firma este obligata sami dea cartea de munca si adeverinta pentru somaj ?mai este legea cu 30 zile ca sa depui actele in vigoare .daca depasesc ce sa fac? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 19 Februarie 2010
cartea de munca si adeverinta pt somaj trebuie sa le primiti la sfirsitul ultimei zile de munca.
In ultima zi de munca nu o sa vi le dea, deoarece inspectorii ITM nu vizeaza decizii in avans. In principiu, inspectorii "au nevoie" de o saptamana ca sa va inchida carnetul de munca. Daca firma nu vrea sa vi-l dea pe motiv ca e la ITM, mergeti dvs. la ITM si cereti-l personal, aveti acest drept. Daca inspectorul va spune ca a predat firmei carnetul de munca, puteti actiona angajatorul in justitie, sau macar puteti vorbi cu un avocat sa va faca o notificare, poate il speriati...
1. Daca depuneti actele la AJOFM in termen de 30 de zile de la incetarea contractului individual de munca (CIM) veti primi indemnizatia de somaj de la data incetarii CIM.
2. Daca depuneti actele mai tarziu de 30 de zile (dar nu mai tarziu de 12 luni) de la data incetarii CIM veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii actelor la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca gabi_... gabi_... am incetat activitatea pe data de 5 ian anul curent fiind disponibilizat.intrucat nu mi s-a eliberat cartea de munca de catre firma la care am lucrat recte PIC ... (vezi toată discuția)
Eliberarea carnetului de munca mariusbrancoveanu mariusbrancoveanu Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor ... (vezi toată discuția)
Somaj neacordat pentru ca firma nu mi-a dat la timp carnetul de munca andreea-deea andreea-deea Firma de la care a fost concediata o prietena nu i-a dat actele la timp si nu a putut sa depuna in termen cererea de somaj. Acum are o situatie dificila, are ... (vezi toată discuția)