avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere sau comodat ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere sau comodat ?

Buna ziua !

Acum cateva zile am fost nevoit sa inchiriez un camion pe timp de 1 an de la o persoana fizica. Am mers la Administratia Financiara unde am depus un contract de inchiriere intre firma mea si persoana fizica ( propietar camion ).
Intrebarea mea este :
Mai este nevoie de un alt contract ( comodat sau alt tip ) pentru ca firma sa poata deconta combustibilul si alte consumabile indespensabile pe perioada contractului de inchiriere ?


Multumesc mult.



O zi buna.
Contractul de închiriere încheiat este suficient.

De altfel, nici nu aţi putea încheia un contract de comodat (care înseamnă folosinţa cu titlu gratuit) pentru acelaşi bun, fără a desfiinţa contractul de închiriere.

Liviu S.Bordaş

Pentru deducerea cheltuielilor ar fi fost de ajuns si numai un comodat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inchiriata firmei proprii DAIANA_ DAIANA_ Buna dimineata, Am si eu nevoie de cateva sfaturi cat mai urgent. V-as ruga sa- mi dati cateva detalii despre ce presupune inchirierea masinii proprii de ... (vezi toată discuția)
Decontarea bonurilor de motorina DraganMadalina DraganMadalina functionez ca srl, si vreau sa-mi inchiriez masina proprietate persoanala catre firma la care sunt asociat ....intrebarea mea este daca in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)