avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare teren intravilan /extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare teren intravilan /extravilan

Buna ziua! Parintii mei detin 5400 mp teren, undeva la marginea unui sat- mostenire de la bunicu. Dintre acestia 600 mp sunt intravilan. Nemaiavand cine sa lucreze terenul s-au hotarat sa-l vanda, astfel in baza actelor detinute au facut masuratorile planul cadastral. In urma masuratorilor s-a constatat ca terenul cu pricina are 14m latime, si nu 12m cum au masurat de cei de la primarie cu multi ani in urma- mentionez ca terenul a fost ,,arendat fara bani"unui vecin ( popescu) vreme de mai multi ani.Asa ca a aparut scandalul cu celalat vecin (xsulescu), el spunand ca de fapt cei 2 m sunt ai lui si ameninta cu datul in judecata.
Este nevoie sa-si mai faca griji parintii mei cu toate ca pe actul cadastral scrie foarte clar ca sunt 14m latime?
Cel mai recent răspuns: arturo , utilizator 17:56, 8 Ianuarie 2012
Măsurătorile cadastrale sunt avizate de OCPI, a fost deschisă carte funciaRÃ?În actul de proprietate ce suprafaţă aveţi, dar în măsurătorile cadastrale? Teoretic este posibil ca vecinul să formuleze o acţiune civilă în grăniţuire.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
olgabejat, utilizator
Da , masuratorile sunt avizate de OCPI , a fost deschisa carte funciara, iar pe actul de proprietate sunt 5400mp- la fel si pe actul cadastral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Teren alexandra nicolae alexandra nicolae Locuim in casa bunicilor .Acestia au cumparat casa in 1987 .Pe actul de vanzare-cumparare scrie ca avem 10 m pe latime in spate ,10m in fata .In anul 1994 ... (vezi toată discuția)