avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunica in viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunica in viata

buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi raspundeti

tatal meu a murit acum un an si mama este in viata,nu s-a dezbatut mostenirea,nu are carte funciara,are inca alti 2 copii ,intrebarea mea este
poate mama sa-mi faca acte pentru partea ei ,fara sa fie nevoie de prezenta fratilor?
ea vrea sa imi faca acte doar pe partea ei .
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:36, 8 Ianuarie 2012
Trebuie dezbatuta mostenirea intai dupa Tata altfel nu se poate. Apoi sa va faca act de vanzare cumparare fara nicio clauza si sa puteti dovedi ca ati platit pretul pentru ca altfel la decesul dansei fratii dvs vor putea ataca actul ca simulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare uzufruct dupa deces dlgoe00 dlgoe00 În 2003, când eram minoră, bunica mi-a făcut act vanzare cumpărare uzufruct viager, fără clauză de întreținere. Când am devenit majoră, bunica m-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune adysterian adysterian Buna ziua. Parintii mei au decedat in anii 1997-tatal si 1998-mama. Inainte de decesul tatalui, cumnata mea, respectiv sotia fratelui meu, l-a convins mai mult ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi decedat Iuliaiudit Iuliaiudit Buna ziua.Unchiul meu a decedat si neavand mostenitori directi imobilul revine fratilor lui,adica si tatalui meu. Tatal meu vrea ca casa sa ii ramana fratelui ... (vezi toată discuția)