Buna ziua.Unchiul meu a decedat si neavand mostenitori directi imobilul revine fratilor lui,adica si tatalui meu. Tatal meu vrea ca casa sa ii ramana fratelui meu.,noi fiind trei frati. Intrebarea mea este:daca tatal meu este in viata este nevoie de semnatura mea si a surorii mele?mentionez ca ceilalti unchi nu au nici o pretentie la acea casa. Multumesc
Buna ziua,
Dupa dezbaterea succesiunii de pe urma unchiului, daca tatal dumneavoastra ramane unic mostenitor deci proprietar, poate sa faca ce doreste cu bunul fara a avea nevoie de aprobarea nimanui.
Doar daca tatal, ramas unic proprietar, incheie cu fratele dvs un contract de vanzare cumparare cu clauza (de uz, uzufruct, abitatie sau intretinere). Un astfel de act este prezumat a fi donatie deghizata, in lipsa dovezii ca s-a achitat pretul.
Insa e mult spus ca are nevoie de "acordul dvs".
Presupunand ca s-ar dori incheierea unui astfel de contract, este necesara prezenta dvs si a surorii pentru a declara ca recunoasteti caracterul oneros al actului. Adica faptul ca tata a primit bani de la fratele dvs.
La vanzare cumparare simpla, fara nici o clauza, donatie sau intretinere tatal dvs nu are nevoie de prezenta si acordul nimanui.
Bună ziua. Pt a fi unic succesor tatăl dvs, ceilalți unchi TB sa dea declarații de renunțare la succesiune. Ulterior tatăl dvs poate sa facă acte pe imobil cui dorește. La decesul sau, actul respectiv poate fi atacat în instanta. Depinde de mai multe aspecte..
Multumesc Adica mai pe intelesul meu fie ii face contract de vanzare cu clauza caz in care eu si sora mea trebuie sa fim de fata,fie face contract fara clauza ca si cum ar vinde unui strain cu un anumit pretpe care se presupune ca fratele meu l-ar fi platit .In acest caz se plateste o taxa pe valoarea vanzarii?multumesc
Pret pe care fratele dvs trebuie sa il achite efectiv, nu doar la nivel de presupunere.
Se plateste onotariul notarial + tva, extrasul de carte funciara si intabularea.
Mostenire
mel 75
buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)