avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ipoteca pe casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ipoteca pe casa fara autorizatie de constructie

Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate pune ipoteca pe o casa veche fara cadastru, sau macar unde pot gasi niste informatii legate de acest subiect?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
laviniamaria89, utilizator
Nu, nu se poate .La autenficarea oricărui act notarial , notarul public trebuie să solicite OCPI extras pentru autentificare potrivit art. 54 din legea nr. 7/1996 rep. şi modif., aceasta presupune că trebuie să existe carte funciară şi aceea construcţie să fie înscrisă în cartea funciară.

Iar dacă construcţia este edificată fără autorizaţie vezi art. 37, al.5 din lg. nr. 50/1991 rep
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren care nu a fost nationalizat ContSters295489 ContSters295489 Cum putem afla daca un teren a fpst nationalizat? (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)
Instrainare constructii neintabulate mihai09 mihai09 care este textul de lege care interzice vanzarea la notar a terenurilor pe care sunt edificate constructii neintabulate, in afara de protocolul UNNPR ANCPI ... (vezi toată discuția)