avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... refuz intabulare act adjudecare de catre OCPI sector 3
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

refuz intabulare act adjudecare de catre OCPI sector 3

Am prmit respingere intbulare act adjudecare dupa acelas motiv " nu am facut dovada platii impozitului pe transfer de proprietate, "- un text de lege care m-ar ajuta sa fac plangere la judecatorie ?
Stiu ca sunt diferite discutii pro si contra - ca ar fi bine sa achit eu impozitul , dar nu mi se pare corect, si nici nu dispun de bani, sa lasam pe cei de la finante sa-si faca treaba.
M-ar ajuta un sfat din partea celor ce s-au confruntat cu astfel de cazuri, pasii care au urmat, documentele ce se depun la dosarul cu plangerea, daca e nevoie de vr-eo adresa din partea administratiei financiare ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elenaeu1 , utilizator 19:55, 3 Februarie 2014
ask123,poti detalia un pic raspunsul tau,adica in ce oras ai facut intabularea si daca imobilul cumparat de tine este achizitionat de la un executor judecatoresc,si daca nu cumva altcineva (banca sau fostul proprietar)a platit deja acest impozit.multumesc!
@ask123: daca a fost cu lichidator judiciar inseamna ca debitorul executat este persoana juridica si nu datoreaza impozit.
@elenaeu1: Trebuia ca executorul sa ia in calcul si acest impozit si sa il includa in cheltuieli de executare. Pana nu veti face dovada platii impozitului (care se stabileste la valoarea de adjudecare) nu vi se va intabula dreptul in cartea funciara. Registratorii au obligatia legala sa verifice ca a fost indeplinita aceasta formalitate.

Ca sa nu mai pierdeti timpul prin instante, va recomand sa cititi aceasta sentinta a Curtii Constitutionale, care se incheie cu "obligatorie si general valabila":
[ link extern ] /
Din pacate hotararea prezentata de ilinca1981 este cat se poate de clara si concluzia este una singura :pt intabulare trebuie platit impozitul la stat,obligatoriu.Singura "portita" care o intrevad eu este ca executorul sa distribuie automat catre stat,ca si notarul,cand incaseaza suma de pe urma vanzarii silite,la distribuita sumelor,numai ca el nu este obligat sa faca asta conform codului de procedura civila.Si concluzia :cumperi imobil prin adjudecare ,platesti si impozitul aferent sumei.
Si atunci ce vrea sa sa zica cu
Curtea observa ca aspectele invederate de autorul acesteia sunt probleme ce tin de interpretarea si aplicarea legii, fiind apanajul exclusiv al instantelor judecatoresti, neintrand in sfera contenciosului constitutional.

Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
dtztz, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Se impune actiune in revendicare??? arua arua La sfarsitul anului 2006 a avut loc o executare imobiliara. Aceasta executare a fost contestata in instanta si s-a obtinut anularea actului de adjudecare, ... (vezi toată discuția)