avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... refuz intabulare act adjudecare de catre OCPI sector 3
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

refuz intabulare act adjudecare de catre OCPI sector 3

Am prmit respingere intbulare act adjudecare dupa acelas motiv " nu am facut dovada platii impozitului pe transfer de proprietate, "- un text de lege care m-ar ajuta sa fac plangere la judecatorie ?
Stiu ca sunt diferite discutii pro si contra - ca ar fi bine sa achit eu impozitul , dar nu mi se pare corect, si nici nu dispun de bani, sa lasam pe cei de la finante sa-si faca treaba.
M-ar ajuta un sfat din partea celor ce s-au confruntat cu astfel de cazuri, pasii care au urmat, documentele ce se depun la dosarul cu plangerea, daca e nevoie de vr-eo adresa din partea administratiei financiare ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elenaeu1 , utilizator 19:55, 3 Februarie 2014
Sunt din Constanta ..imobilul l.am adjudecat de la executor judecatoresc , debitorul persoana fizica si creditorul tot o persoana fizica( nu banca) citind aici pe forum problemele cu intabularea m.am speriat si am cautat pe net actele necesare am observat ca depinde de la oras la oras. Am mers la Cf cu act adjudecare, certificat fiscal, cerere, buletin, proces verbal de licitatie conform cu originalul si dovada achitarii tarifului de 0,15 %. Dupa 7 zile lucratoare am primit actele.
In confirmarea celor spuse de mine ( ca difera de la oras la oras):
aici nu se cere dovada impozitului ( bucuresti si ilfov ) [ link extern ] /
aici se cere dovada impozitului ( maramures ) [ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
ask123, utilizator
ask123 ,din pacate pt unii ai perfecta dreptate,legea se aplica preferential in functie de interese.La Campina,Ph,s-au intabulat actele de adjudecare fara a cere dovada achitarii impozitului,asta pana in octombrie 2012,ulterior ocpi a refuzat intabulare pana nu s-a platit si impozitul.O mare nedreptate si un abuz grosolan.Asta-i Romania.
As dori sa reactivez aceasta discutie din perspectiva NCPC.
Pana la acest nou cod situatie era destul de clara/neclara sa zic asa. OCPI are obligatia sa verifice daca s-a facut plata acelei taxe de transfer, iar pe de alta parte aceasta taxa revine legal in sarcina celui executat.

S-a raspuns pe site ca unii au reusit direct la OCPI sau in instanta sa evite aceasta taxa. Intrebarea este daca in NCPC s-a adus vreo clarificare in aceasta situatie? Un functionar de la OCPI (nu cred ca era jurist) mi-a zis ca in NCPC zice ca daca nu plateste cel executat atunci aceasta taxa ii revine adjudecatarului.
Exista un articol in acest sens?
Sincer, subscriu la parerile de mai sus si va sfatuiesc sa nu apelati la un proces cu OCPI. Orice sentinta pronuntata intr-un dosar in contradictoriu cu OCPI va incepe cu "admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de OCPI, respinge actiunea reclamantei formulata in contradictoriu cu OCPI ca fiind introdusa impotriva unei persoana fara calitate procesuala pasiva".
Cat despre obligarea OCPI sa procedeze intabularea dreptului de proprietate fara achitarea inpozitului conform art. 77 ind. 1 din Codul fiscal... :(, nici atat...#-o Asa cum a spus si ilinca1981, registratorii au ogligatia prin lege sa verifice achitarea acestui impozit, neachitarea lui fiind motiv de respingere a cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Multumesc foarte mult mariapaula pentru sinceritate si timpul dedicat acestui raspuns. NU asta s-a interbat. Ci daca in NCPC se aduce vreo clarificare fata de vechiul cod.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Se impune actiune in revendicare??? arua arua La sfarsitul anului 2006 a avut loc o executare imobiliara. Aceasta executare a fost contestata in instanta si s-a obtinut anularea actului de adjudecare, ... (vezi toată discuția)